Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tento týden bude s přeháňkami, teploty se ale postupně zvednou

Prodloužený víkend propršel a změnu počasí nečekáme ani dnes. Srážky by měly ustávat až navečer a další dorazí v průběhu noci. Teploty se ale budou den ode dne zvyšovat. V pátek naměříme v Královéhradeckém kraji místy i 18 stupňů, v sobotu by měly teploty přesáhnout hranici 20 stupňů Celsia.

„Počasí u nás ovlivňuje oblast nízkého tlaku vzduchu, která se ze střední Evropy přesune nad Evropu východní,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav. Dnešek bude v Královéhradeckém kraji deštivý a teploty se dostanou na 11 stupňů. V 1000 metrech na horách budou maxima jen okolo 9 stupňů Celsia.

Hodně pršet bude ještě v noci na středu. Přes den se objeví ojedinělé přeháňky, ale jinak očekáváme oblačno až zataženo a maxima u 17 stupňů. Čtvrtek bude zpočátku s mlhami, postupně se dočkáme i slunce a odpoledne až 19 stupňů Celsia.

V pátek si budeme muset vzít na cestu do volebních místností deštníky. Teploty budou v rozmezí od 15 do 18 stupňů Celsia. Přeháňky čekejme i v sobotu, kdy má být ale nejteplejší den s celého týdne. Místy bude i 24 stupňů. Nedělní počasí s přeháňkami, ale vysoké teploty opět srazí nad 15 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČHMÚ

Štítky počasí, déšť, přeháňky, Královéhradecký kraj, teploty, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Evropa, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden bude s přeháňkami, teploty se ale postupně zvednou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.