Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Předvolební anketu Hradecké Drbny vyhrála koalice Spolu pro kraj. Na druhém místě je ANO

Jak by dopadly krajské volby podle čtenářů Hradecké Drbny. O tom jste rozhodli vy, naši čtenáři, kteří jste v anketě na webu odevzdali dohromady 243 hlasů. Jasným favoritem by byla podle vás koalice Spolu pro kraj skládající se z ČSSD a Zelených. Na druhém místě skončilo ANO, na třetím Koalice ODS + STAN + Východočeši.

V nadcházejících krajských volbách kandiduje v Královéhradeckém kraji jedenáct politických uskupení. V předvolební anketě na Hradecké Drbně získalo alespoň po jednom hlasu každé z nich. Do krajského zastupitelstva by se však podle vás nedostala necelá polovina.

Těsným vítězem volby by se podle čtenářů stala koalice Spolu pro Kraj (ČSSD + Zelení), která by s 28 procenty (69 hlasy) porazila druhé ANO. To s pětačtyřiceti hlasy získalo 19 procent. Následuje Koalice ODS + STAN + Východočeši s 31 hlasy a 13 procenty. Do zastupitelstva by se dále dostali i Piráti (13%), SPD 12% a Trikolóra s šesti procenty.

Pod pětiprocentní hranicí skončila Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU + VPM + Nestraníci), Demokratická strana zelených - za práva zvířat, Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09 + HDK + LES), KSČM a Rozumní.

ANKETA: Kdo by získal váš hlas v nadcházejících krajských volbách?

Krajské volby 2020 se konají 2. a 3. října. Voliči budou vybírat nové vedení Královéhradeckého kraje. Pojďme se podívat na to, jak by mohly dopadnout. V anketě máte na výběr ze všech politických hnutí a stran, které v letošních volbách kandidují...

Volby do krajských zastupitelstev České republiky jsou plánovány na 2. a 3. října současně s volbami do Senátu. Budou voleni krajští zastupitelé ve 13 krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelství zastupitelstvo hlavního města Prahy. Bude se jednat o šesté volby do zastupitelstev krajů v České republice. Vzhledem k pandemii covidu-19 vláda schválila zákon, který umožňuje volit lidem v karanténě. Náklady na hygienická opatření budou okolo 24 milionů korun a celkový rozpočet krajských a senátních voleb je ve výši 450 milionů korun.

Do zastupitelstev v celé zemi kandiduje celkem 9 728 lidí, z toho 7 048 mužů a 2 680 žen. Průměrný věk je 48 let. Nejstaršímu kandidátu je 91 let a je také nejstarším v dosavadní historii krajských voleb.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky volby, 2020, Královéhradecký, kraj, anketa, průzkum, zastupitelstvo, čtenáři, Hradecká, Drbna, ANO 2011, koalice, Drbna.cz, krajské volby, ČSSD, ODS, Starostové a nezávislí, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předvolební anketu Hradecké Drbny vyhrála koalice Spolu pro kraj. Na druhém místě je ANO  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.