Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž bez řidičáku si půjčil auto a naboural s ním co šlo. Byl obviněn a už je ve vazbě

Na konci minulého týdne policisté obvinili z několika trestných činů muže z Rychnovska, který způsobil půjčeným autem několik incidentů. Tento týden v úterý byl propuštěn z nemocnice a umístěn do policejní cely. Od včerejšího dne je stíhán vazebně.

Pětatřicetiletý muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz, i přesto ale usedl za volat a poničil, co se dalo.

Ke konci července projel skleněnými dveřmi do jedné prodejny ve Vamberku a z místa odjel. Hlídka ho vypátrala v místě svého bydliště. Škoda byla odhadnuta na více jak 410 tisíc korun. Auto si muž navíc půjčil bez vědomí majitelky a na něm způsobil škodu za dvacet tisíc korun. Na svědomí měl ještě další tři skutky, a proto na něj byla podána obžaloba.

O necelé dva měsíce později si auto půjčil znovu. Opět bez vědomí majitelky a nacouval s ním skrz závoru do nemocničního areálu v Rychnově. „V couvání pokračoval až narazil do skleněné výplně jedné z nemocničních budov. Poté nalezeným kusem betonu prohodil okno kanceláře a pak vchodem vstoupil do budovy, kde rozbil další věci,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Odhadnutá škoda se vysoukala na více jak padesát tisíc korun. Muž byl zadržen poblíž nemocnice a dechová zkouška ukázala 0,8 promile alkoholu. Skončil v policejní cele, odkud byl po vystřízlivění a zadokumentování propuštěn.

Hned následující den po propuštění se opět zmocnil téhož vozidla, s kterým následně nacouval do dveří jedné benzínové čerpací stanice ve Vamberku, čímž způsobil škodu ve výši cca 50 tisíc korun,“ pokračuje mluvčí.

Aby toho nebylo málo najel do autobusové zastávky v Potštejně, narazil do popelnice, která byla odmrštěna až na plot rodinného domu. Následně najel do dvora dalšího domu, kde poškodil schody. Za sebou zanechal škodu za dalších čtyřicet tisíc korun.

„Muž byl po předchozím souhlasu státního zástupce zadržen a předán do péče lékařů. Pokud muž bude moci být obviněn, za trestný čin poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci, hrozí až 2 roky vězení,“ zakončila Kormošová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky řidič, policie, couvání, prodejna, Vamberk, Rychnov nad Kněžnou, vazba, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bez řidičáku si půjčil auto a naboural s ním co šlo. Byl obviněn a už je ve vazbě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.