Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

BEZPEČNOSTNÍ RADA KRAJE: Na druhou vlnu jsme připraveni. V kraji stoupá počet nakažených

V úterý se v budově hejtmanství sešla Bezpečnostní rada Královéhradeckého kraje. Zástupci vedení kraje, složek krajského integrovaného záchranného systému, hradecké fakultní nemocnice a krajské hygienické stanice projednali současnou situaci a připravenost na další vlnu epidemie COVID-19.

„Situace v Beránku je stabilizovaná. S vedením zařízení jsme se spojili a zajistili zapůjčení dostatečného počtu pracovníků z našich zařízení. Aktuálně jich tam vypomáhá sedm. Další pracovníky jsme v případě potřeby schopni vyslat na potřebná místa, zároveň tento tým dále posilujeme,“ potvrdil novinářům hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD).

Zástupci složek Integrovaného záchranného systému předložili radě případný scénář, podle kterého by záchranný systém řídil v době krize. Vycházelo se ze zkušeností, které se podařilo získat během první vlny pandemie.

„Už v květnu před ukončením nouzového stavu jsme vytvořili dostatečné zásoby ochranných prostředků, které slouží jako krajské hmotné rezervy,“ potvrdil hejtman. Všechna krajská zdravotnická, sociální ale i školská zařízení jsou podle aktuálních informací zásobena a neměla by trpět nedostatkem ochranných prostředků.

V Královéhradeckém kraji je 737 nakažených

Během úterý Krajská hygienická stanice zaznamenala další rekordní nárůst potvrzených případů COVID-19. Za 24 hodin bylo potvrzeno 113 nových případů. Nejvíce pozitivních případů bylo během včerejšího odpoledne potvrzeno v Hradci Králové. Hradecko se tak stalo nejrizikovější lokalitou kraje.

Aktuální počty nakažených:

  • Hradecko – 203
  • Trutnovsko – 198
  • Náchodsko – 159
  • Jičínsko – 123
  • Rychnovsko - 54

V Královéhradeckém kraji mírně přibývá hospitalizovaných pacientů. Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové se k dnešnímu ránu léčilo 19 pacientů, z nich 17 na infekční klinice a dva na oddělení KARIM, oba pacienti byli napojeni na plicní ventilaci.

V krajských nemocnicích, kde se léčí pacienti s lehčím průběhem, bylo dopoledne v péči lékařů deset pacientů, z nich po dvou v nemocnicích Jičín a Trutnov a šest v Oblastní nemocnici Náchod, vyplynulo ze sdělení zástupců nemocnic v Královéhradeckém kraji.

"I když to způsobilo v krajských nemocnicích mírné komplikace, provozu nemocnic se to nedotýká, nerušíme plánovanou operativu," řekl dopoledne náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09). Podle vedení Královéhradeckého kraje je prozatím počet lůžek ve všech nemocnicích dostačující.

Ohodnoť článek

Foto FN Brno

Štítky bezpečnostní, rada, Královéhradecký, kraj, IZS, Úpice, domov, důchodcům, druhá, vlna, počet, koronavirus, COVID-19, Královéhradecký kraj, nemocnice, Krajská hygienická stanice, pacient, Jiří Štěpán, ČSSD, Aleš Cabicar, TOP 09, Fakultní nemocnice Hradec Kr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BEZPEČNOSTNÍ RADA KRAJE: Na druhou vlnu jsme připraveni. V kraji stoupá počet nakažených  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.