Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Odpoledne nastane podzimní rovnodennost a začne astronomický podzim. Teploty půjdou od zítřejšího dne dolů

Dnešní den má být nejteplejším dnem z celého týdne. V Královéhradeckém kraji se teploty dostanou při jasné obloze až na 26 stupňů Celsia. Dneškem ale končí astronomické léto a začíná astronomický podzim. Spolu s ním začnou klesat i teploty.

Podzimní rovnodennost, a s ní i astronomický podzim, nastanou dnes v 15:31. Slunce vstoupí do znamení Vah a den bude stejně dlouhý jako noc. Dny se budou zkracovat až do 21. prosince, kdy začne zimní slunovrat.

I přesto, že astronomické léto dneškem končí, teploty budou v rozmezí od 23 do 26 stupňů. Zítra budou ještě maxima u 25 stupňů Celsia, obloha se začne zatahovat. Citelné ochlazení dorazí v pátek, kdy čekáme i déšť. Chladné a deštivé počasí nás bude provázet i o nadcházejícím prodlouženém víkendu. Letní čas bude platit až do 25. října.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky podzim, astronomické léto, podzimní rovnodennost, počasí, slunce, teplo, Královéhradecký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odpoledne nastane podzimní rovnodennost a začne astronomický podzim. Teploty půjdou od zítřejšího dne dolů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.