Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Malé knihovny v kraji dostanou desetimilionovou dotaci

Na provoz malých knihoven dá Královéhradecký kraj přibližně 10 milionů korun. Podpora knihovnám pro příští rok, kterou v týdnu schválili krajští zastupitelé, je stejná jako v letošním roce. Regionální funkce knihoven jsou hrazeny z krajských rozpočtů už patnáct let.

Peníze na zajištění dostupnosti veřejných knihovnických a informačních služeb mají jít do Hradce Králové, Trutnova, Jičína, Náchoda, Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Orlicí. Na takzvané pověřené knihovny zajišťuje rozpis celkové částky Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové. Část regionálních funkcí plní sama, část přenáší prostřednictvím smluv na pověřené knihovny. Kromě kraje finančně přispívají také zřizovatelé jednotlivých knihoven.

Knihovny jsou v téměř každé obci a stávají se kulturními a vzdělávacími centry, kde je možnost se setkávat. Jejich cílem je zajistit dostupnost a rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb ve všech místech republiky.

Rozdělení částky 9,8 milionu korun pro rok 2021

Městská knihovna v Náchodě dostane 2,2 miliony korun. Stejnou částkou bude disponovat i Knihovna města Hradec Králové. Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně obdrží 1,8 milionu korun, Městská knihovna Trutnov získá 1,6 milionu korun, Kultura Rychnov nad Kněžnou 1,2 milionu korun a Městská knihovna Kostelec nad Orlicí dostane 0,6 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky knihovna, dotace, kraj, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, městská knihovna, Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí, Václav Čtvrtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé knihovny v kraji dostanou desetimilionovou dotaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.