Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohádkový festival v Jičíně se letos nekoná. I tak je ve městě připravený kulturní program

Druhý zářijový týden již dlouhá léta patří festivalu Jičín – město pohádky. Ten letos zhatil koronavirus a s tím spojená vládní nařízení. I přesto se ve městě koná několik menších akcí, na které můžou lidé přijít.

„V sobotu by se na Valdštejnovo náměstí měli vypravit příznivci hasičské techniky,“ píše město na svém webu. Profesionální i dobrovolní hasiči zde představí svá moderní a historická vozidla. Ty doplní i kolegové z okolních měst a obcí. Právě letos slaví sbory v Jičíně kulatá výročí – 50 a 150 let existence.

Až do neděle se děti na náměstí mohou vydovádět na pískovišti, kostkovišti, střelnici či houpačkách. Sobotní odpoledne bude na dvorku K-klubu patřit pohádkám Víti Marčíka. Jako drobná ozvěna zrušených květnových Valdštejnských slavností se v neděli odpoledne v Lodžii uskuteční Valdštejnova vodní slavnost.

Malé akce, které mají alespoň částečně nahradit tradiční festival, se v Jičíně konají už od středy. Například včerejší den patřil muzice. Během odpoledne se konalo několik menších vystoupení v zámeckém parku. V neděli zde vystoupí místní kapely KomuTykáš a Emergency Call. Ty budou veřejnosti přístupné zdarma.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín | Zdroj město Jičín

Štítky Jičín – město pohádky, festival, zrušeno, program, náhradní, kultura, hasiči, koncert, park, vystoupení, Jičín, Víťa Marčík, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádkový festival v Jičíně se letos nekoná. I tak je ve městě připravený kulturní program  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.