Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli silnému větru padaly v Královéhradeckém kraji stromy na silnice i na železnici

Královéhradeckým krajem se prohnal odpoledne silný vítr, který lámal stromy a zastavil provoz na několika silnicích i železnicích. Do jednoho stromu narazil rychlík mezi Dvorem Králové a Jaroměří. Hasiči měli mezi 15:00 až 17:30 přibližně čtyřicet výjezdů, většinou k popadaným stromům.

Větve stromů, které spadly do trakčního vedení zastavily provoz na železniční trati mezi Jaroměří a Smiřicemi. Spadlé stromy také znamenaly stopku i pro vlaky na tratích mezi stanicemi Hněvčeves a Hořice, mezi Náchodem a Václavicemi a mezi Jaroměří a Českou Skalicí. Na trati mezi Dvorem Králové nad Labem a Jaroměří narazil rychlík Ještěd do stromu, který byl na trati. Provoz je tu přerušen.

Cestující z rychlíku byli za asistence hasičů evakuováni do stanice Jaroměř. Další rychlíky, které měly následně místem projíždět, jsou nahrazovány autobusy. Jde o úsek Dvůr Králové nad Labem - Smiřice a opačně.

Správa železnic už začala pracovat na odstranění stromů, České dráhy na některých tratích zavedly náhradní autobusovou dopravu. Omezení na tratích by mělo trvat nejméně do 19:00. 

Někde se už vlaky rozjely

Například na trati Broumov - Týniště nad Orlicí v úseku Václavice – Náchod, už byl provoz obnoven. Vlaky odjely ze stanice s více jak dvaceti minutovým zpožděním. Provoz byl obnoven i v úseku Hněvčeves – Hořice v Podkrkonoší. Spoj ze stanice Hněvčeves odjel dokonce s více jak hodinovým skluzem. Na dalších místech hasiči stromy ještě odstraňují.

Po silném větru likvidovaly jednotky hasičů i popadané stromy, které zatarasily silnice na několika místech na Hradecku.

Bouře zasáhla hlavně Náchodsko a Jičínsko, kde měli hasiči po přibližně deseti výjezdech. „Zasahovali jsme například v Hořicích u zajištění střechy, dále i v okolních obcích Jeřice a Cerekvice," řekl mluvčí hasičů Ondřej Sezima. V České Skalici na Náchodsku hasiči likvidovali požár trafostanice, ve Dvoře Králové nad Labem čerpali vodu.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, evakuace, cestující, stromy, bouře, zásah, silnice, Královéhradecký kraj, strom, železnice, Jaroměř, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Hněvčeves, Náchod, Smiřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silnému větru padaly v Královéhradeckém kraji stromy na silnice i na železnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.