Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie řeší další srážku osobního auta s vlakem na přejezdu. Letos jde v kraji už o sedmou v pořadí

Všechny složky IZS vyrážely k dopravní nehodě na železničním přejezdu v Adršpachu včera odpoledne. Do cesty vjel projíždějícímu vlaku teprve devatenáctiletý řidič s osobním autem. Auto poničilo návěstidlo a skončilo v příkopu. Nehoda se obešla bez tragických následků. Škoda je odhadnuta na 290 tisíc korun.

Mladík vjel na železniční přejezd krátce po druhé hodině odpolední. Podle prvotního šetření přehlédl vlak, který přijížděl zleva. Vozidlo následně skončilo v příkopu, kde poškodilo návěstidlo,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.

V tomto místě je železniční přejezd zabezpečený dopravním značením „Stůj, dej přednost v jízdě!“. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Celková škoda je předběžně odhadnuta na 290 tisíc korun. „Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření náchodských dopravních policistů,“ doplnila mluvčí.

Od začátku roku se stalo na železničních přejezdech v kraji už 7 dopravních nehod

14. leden

Vlak smetl osobní auto ve Všestarech u Hradce Králové na železničním přejezdu bez závor. Řidič před přejezdem nedobrzdil a zachytil se autem o projíždějící vlak. Šofér utrpěl lehčí zranění. Z vozu se dostal sám před příjezdem hasičů. Předběžná škoda na osobním autě byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Na vlakové soupravě 150 tisíc korun. 

14. červen

Dopravní nehoda osobního auta a vlaku se udála v katastru části Dlouhé Dvory na Hradecku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, odnesly to "pouze“ plechy.  

5. červenec

Na železničním přejezdu u obce Borovnice na Trutnovsku, narazil vlak do osobního auta. Vlakem cestovalo v tu chvíli 12 lidí. Nikomu se nic nestalo. Stejně tak se nezranil ani řidič osobního auta.

21. červenec

Střet osobního auta s vlakem, na nechráněném přejezdu u Borohrádku na Rychnovsku, si vyžádal dvě oběti. Na místě zahynul řidič osobního auta a spolujezdec. Jejich vůz zůstal zaklíněn pod vlakem. Cestujícím z vlaku se nic nestalo. Škoda byla předběžně vyčíslena na více než půl milionu korun.

26. červenec

Opět nehoda na nechráněném přejezdu. Tentokrát mezi Sobotkou a Libošovicemi. Šestašedesátiletý řidič z osobního auta utrpěl lehčí zranění. Zřejmě přehlédl zprava přijíždějící osobní vlak jedoucí od Libuně na Dolní Bousov. Nikomu ve vlaku se nic nestalo.

8. srpen

Na nechráněný přejezd u Libošovic na Jičínsku vjel dvaapadesátiletý řidič osobního auta v době, kdy místem projížděl osobní vlak. Nikomu se jako zázrakem nic nestalo. Škoda byla odhadnuta na 255 tisíc korun.

3. září

Střet osobního auta a vlaku na nechráněném železničním přejezdu v Adršpachu. Řidič vlak zřejmě přehlédl. S autem skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění. Škoda je odhadnuta na 290 tisíc korun.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky automobil, železniční přejezd, dopravní nehoda, Adršpach, Lucie Konečná, Libošovice, Hradec Králové, Všestary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší další srážku osobního auta s vlakem na přejezdu. Letos jde v kraji už o sedmou v pořadí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.