Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na nechráněném přejezdu u Libošovic vjelo osobní auto pod vlak. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádná zranění

Obrovské štěstí v neštěstí, měl v sobotu dvaapadesátiletý řidič osobního auta u Libošovic na Jičínsku. Vjel na nechráněný železniční přejezd v době, kdy místem projížděl osobní vlak. Strojvedoucí už střetu nedokázal zabránit. Nikomu se nic nestalo. Škoda je vyčíslena na 255 tisíc korun.

Muž, který jel se svým autem od Sobotky k obci Nepřívec moc opatrný zrovna nebyl. Kromě toho, že nerespektoval bezpečný odstup od kolejí se s největší pravděpodobností dostatečně nepřesvědčil, jestli může vjet na přejezd.

„V důsledku toho došlo ke střetu osobního vozidla s osobním vlakem jedoucím v úseku Libošovice - Sobotka. Strojvedoucí již nedokázal samotnému střetu zabránit a pravou přední částí narazil do přední části vozu,“ říká policejní mluvčí Aleš Brendl.

V tu dobu vlakem cestovalo 34 lidí. Nehoda si žádné zranění nevyžádala. Dechová zkouška u řidiče i strojvedoucího byla negativní. Škoda byla vyčíslena na celkem 255 tisíc korun.

„Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů,“ doplňuje mluvčí.

V krátkém časovém období jde na stejném železničním přejezdu už o druhou nehodu. K té první došlo ke konci července. Tehdy zřejmě šedesátiletý řidič přehlédl vlak, který přijížděl zprava.

„Strojvedoucí vlaku i přes veškerou snahu již nedokázal střetu zabránit a přední částí vlaku narazil do pravé zadní části vozidla. To skončilo odhozené vpravo mimo železniční trať,“ říká Brendl. Řidič skončil v nemocnici. V době srážky ve vlaku cestovalo sedm lidí, všichni byli v pořádku. U této nehody se škoda vysoukala na více jak 300 tisíc korun. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vlak, nehoda, srážka, Jičínsko, Libošovice, auto, policie, okres Jičín, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nechráněném přejezdu u Libošovic vjelo osobní auto pod vlak. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádná zranění  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.