Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Východočeští hasiči soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod. Nejlépe dopadli ti z Trutnova s ze Svitav

Pořádně rušno bylo včera na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem. Právě tady se uskutečnila regionální soutěž ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. Hasiči z Královéhradeckého i Pardubického kraje si museli poradit v jakékoliv situaci. Mezi nejlepšími skončily týmy hasičů z Trutnova a ze Svitav.

Týmy si musely poradit s převrácenými auty po nehodě, případně s autem, které narazilo do stromu nebo do svodidel. Jejich úkolem bylo dostat ven co nejdříve zraněné osoby. Takový byl začátek každého z devíti soutěžních úkolů pro devět družstev profesionálních hasičů z obou krajů.

Všechna čtyřčlenná družstva se musela poprat s nelehkými, do posledních detailů propracovanými scénáři. V časovém limitu 20 minut, musela vyprostit a předat do zdravotnické péče jednu zraněnou osobu.

„Hasiči přitom používali hydraulické vyprošťovací zařízení a další technické prostředky potřebné pro záchranu a vyproštění osob. Důležitá byla souhra týmu, komunikace, přesnost a správné rozhodnutí, jakou cestou se bude zraněná osoba vyprošťovat. Všechny týmy předvedly skvělé výkony s platnými pokusy,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Z Královéhradeckého kraje si poradili nejlépe se zadáním profesionální hasiči z územního oboru Trutnov. Z Pardubického kraje zvítězilo družstvo ze Svitav. Vítězné týmy by měly postoupit na Mistrovství ČR ve vyprošťování u dopravních nehod, které se mělo původně konat letos, ale bylo přesunuto na příští rok.

Týmy si převzaly během slavnostního ukončení ceny z rukou ministra vnitra Jana Hamáčka. 

Výsledky regionální soutěže:

HZS Královéhradeckého kraje 

  1. ÚO Trutnov
  2. ÚO Jičín
  3. ÚO Rychnov nad Kněžnou
  4. ÚO Hradec Králové

HZS Pardubického kraje

  1. ÚO Svitavy
  2. ÚO Ústí nad Orlicí
  3. ÚO Pardubice
  4. ÚO Chrudim

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky regionální, soutěž, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, hasiči, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov, Svitava, Tomáš Garrigue Masaryk, dopravní nehoda, Jan Hamáček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východočeští hasiči soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod. Nejlépe dopadli ti z Trutnova s ze Svitav  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.