Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec opraví malšovický nadjezd, který poničil opilec při červencové dopravní nehodě

Opravy malšovického nadjezdu se Hradec Králové zhostil v červenci poté, co opilec vyjel se svým autem ze silnice, poškodil zábradlí a zřítil se na frekventovanou silnici. Místo po nehodě zabezpečily Technické služby Hradec Králové. Poničenou část osadí novým zábradlím v průběhu tohoto víkendu.

„I když malšovický nadjezd není v našem vlastnictví, rozhodli jsme se v rámci bezpečnosti občanů zajistit jeho opravu, která nebyla jednoduchá. Poškozený kus kovového zábradlí bylo třeba nahradit novým, který musel být nejprve vyroben. Během tohoto víkendu bude na nadjezd instalován. Jak jsme plánovali, stihne se to ještě do konce prázdnin,“ říká náměstkyně primátora pro správu městského majetku Věra Pourová.

Po dobu opravy bude nadjezd v Malšovicích průjezdný. Řidiči ale budou muset počítat s menším omezením dopravy.

Řidič při nehodě nikoho nezranil

K dopravní nehodě došlo na začátku července. Silně opilý řidič proletěl zábradlí na nadjezdu a po pádu skončil s autem na střeše na frekventovaném Gočárově okruhu. Měl zaklíněnou ruku a ven mu museli pomoci až přivolaní hasiči. Následně skončil v péči záchranářů. V daný okamžik pod nadjezdem neprojíždělo žádné auto. Oplý šofér tak nikoho nezranil.

„Přivolaní policisté naměřili řidiči 2,44 promile alkoholu v dechu. Dále zjistili, že vozidlo není pojištěno,“ uvedla krátce po nehodě policejní mluvčí Eliška Majerová. Řidič podle policie spáchal trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Do vězení může jít až na tři roky a pět let nesmí usednout za volant.   

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Malšovice, nadjezd, oprava, opilý řidič, Technické služby, Hradec Králové, zábradlí, havárie, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ, Věra Klásková, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec opraví malšovický nadjezd, který poničil opilec při červencové dopravní nehodě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.