Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Trutnově se staví Poradenské a vzdělávací centrum za 67 milionů

V Trutnově byla slavnostně zahájena stavba Poradenského a vzdělávacího centra, které vznikne při tamní pedagogicko-psychologické poradně. Klientům bude poskytovat služby ve zrekonstruovaném objektu bývalého internátu České lesnické akademie. Projekt za 67 milionů korun má být dokončen za rok a půl.

„Naším cílem je, abychom měli na jednom místě poradenské a vzdělávací služby, které by v rámci celého školského systému mohla využívat široká škála klientů. Toto centrum bude nabízet služby dětem, žákům a studentům škol se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich zákonným zástupcům, ale i pedagogům pro co nejlepší začlenění žáků se speciálními potřebami ve vzdělávání,“ vysvětlila přínos centra náměstkyně hejtmana pro oblast školství Martina Berdychová.

Rekonstrukci objektu zajistí společnost Průmstav Náchod. Kompletně se opraví všechna podlaží, vymění se střešní krytina a budova se zateplí. „Osobám se zdravotním postižením nebo sníženou schopností pohybu bude k dispozici výtah. Náklady na vybudování centra jsou 66,9 milionu korun, kdy většinu z nich pokryje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj České republiky,“ uvedl radní pro oblast investic a majetku Václav Řehoř s tím, že práce by se měly stihnout za 18 měsíců.

V kraji nabízí své služby pět pracovišť pedagogicko-psychologické poradny. Nachází se v každém okresním městě.  

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Poradenské a vzdělávací centrum, Trutnov, stavba, slavnostní zahájení, Martina Berdychová, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Václav Řehoř, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se staví Poradenské a vzdělávací centrum za 67 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.