Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Některé školy a školky v Náchodě prošly opravami. Město za ně zaplatilo téměř dvacet milionů korun

V řadě škol panoval v těchto letních měsících čilý pracovní ruch. Nejinak tomu bylo i v Náchodě. Například v budově ZŠ Komenského prokoukly interiéry, nově upravené vstupní prostory jsou v ZŠ 1. Máje v Náchodě - Bělovsi. Do oprav se dělníci pustili i v mateřské škole Havlíčkova. Celkem vyšly rekonstrukce na přibližně dvacet milionů korun.

Prázdninové měsíce bývají už tradičně obdobím pro provádění stavebních prací a oprav. Toho využil i Náchod ve školách a školkách, které zřizuje.

ZŠ 1. Máje

V uplynulých týdnech proběhly úpravy vestibulu a vstupní haly a schodišťového prostoru v Základní škole 1. Máje v Bělovsi.„Stavební úpravy již nevyhovujících vstupních prostor byly zahájeny 28. června a jednalo se především o výměnu podhledů, předsazených konstrukcí a dveřních výplní,“ říká mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Mimo jiné se vyměnilo osvětlení, upravily se stávající rozvody elektroinstalace včetně hlavní rozvodní sítě. Prostor byl vymalován tak, aby působil přívětivě nejen pro žáky, ale i pedagogy. „Stavební práce za celkem 816 tisíc korun byly dokončeny v minulém týdnu,“ doplňuje mluvčí.

ZŠ Komenského

Lepší komfort budou mít po prázdninách také žáci ZŠ Komenského v Sokolské ulici. Úpravy byly provedeny ve třídách a družinách I. stupně. Opraveny byly dělící stěny, ve všech prostorách budovy jsou nové podlahové krytiny a po opravách elektroinstalace se vše vymalovalo. Práce v této škole vyšly na 600 tisíc korun.

MŠ Havlíčkova

V mateřské škole Havlíčkova se rekonstruovaly výdejní kuchyňky ve třídách Koťat a Veverek. Kompletně se vybouraly obklady a dlažby, provedeny byly nové rozvody vody, kanalizace a opravena byla i elektroinstalace. V kuchyňkách bylo osazeno nové gastro vybavení z nerezu, odpovídající přísným hygienickým předpisům. Celková výše opravy, včetně dodávek je ve výši 725 tisíc korun.

Pracovalo se i v jiných školách

V mateřské škole Alšova se přestavěly šatny za 2,7 milionů korun. Děti ze ZŠ Pavlišovská se mohou těšit na opravenou družinu. V mateřské škole Myslbekova vznikne plocha s pískovištěm a trampolínou. Obrovskou investici dalo město do opravy odborných učeben a kabinetů ZŠ Plhov. Náklady se vysoukaly na dvanáct milionů korun.

Náchod investoval do oprav a rekonstrukcí 7 mateřských a 7 základních škol zřizovaných městem dvacet milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky , Náchod, rekonstrukce, oprava, mateřská škola, Běloves, elektroinstalace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé školy a školky v Náchodě prošly opravami. Město za ně zaplatilo téměř dvacet milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.