Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V zámeckém parku v Žamberku havaroval vrtulník, seděly v něm i dvě děti

Všechny složky integrovaného záchranného systému se dopoledne sjely do zámeckého parku v Žamberku na Orlickoústecku. Havaroval tu lehký vrtulník, ve kterém cestovali čtyři lidé. Dva z nich se lehce zranili.

Vrtulník spadl údajně z malé výšky. Nehodu prošetřuje i policie, která byla na místo přizvána. „Podle prvotních informací z místa mělo dojít k lehčímu zranění dvou osob. Ve vrtulníku cestovali dva dospělí a dvě děti. V tuto chvíli okolnosti a příčiny pádu prověřujeme,“ řekla Hradecké Drbně policejní mluvčí Eva Maturová.

Jde o lehký čtyřmístný vrtulník Robinson R44. Podle záchranářů spadl z přibližně pěti metrů. 

"Došlo ke kontaktu rotujících částí s pevnou překážkou, pravděpodobně strom nebo větev. Bohužel u vrtulníku stačí cokoliv, co je pevně spojené se zemí, protože konce listů se pohybují kolem 700 kilometrů v hodině, a dojde pak k totální destrukci stroje," řekl zástupce ředitele Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Josef Bejdák.

Vyšetřování nehody by mohlo být uzavřeno přibližně do dvou až tří měsíců. Z převážné většiny případů se podle Bejdáka jedná o chybu člověka.   

Ohodnoť článek

Foto HZS Pardubického kraje, Twitter

Štítky policie, havárie, vrtulník, Pardubický kraj, Žamberk, zámecký park, záchranáři, okres Ústí nad Orlicí, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Drbna.cz, Robinson R44

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zámeckém parku v Žamberku havaroval vrtulník, seděly v něm i dvě děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.