Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava Gočárova okruhu o víkendu uzavře další křižovatku. Řidiči musí počítat s komplikacemi

V Hradci Králové pokračuje oprava Gočárova okruhu vedle Šimkových sadů. Pracuje se na etapy. Během nich se o víkendech uzavírají jednotlivé křižovatky. Tentokrát nebude možné odbočit do ulice Akademika Bedrny směrem do centra.

Během minulého víkendu nebylo možné ve směru od Jičína odbočit do ulic Akademika Bedrny ve směru na letiště a do ulice Buzulucká ve směru na Pouchov. Podobné komplikace na řidiče čekají i tento víkend 15. a 16. srpna. Ve směru z Jičína neodbočí z Gočárova okruhu na Gayerova kasárna.

„Objízdná trasa povede ulicemi Šimkova, Buzulucká, Pouchovská a k Zastávce,“ řekl Hradecké Drbně mluvčí ŘSD Jan Studecký. Pro řidiče to bude znamenat zhruba tři kilometry dlouhou zajížďku. Ve směru z centra budou muset řidiči kolem Dopravního podniku, do městské části Věkoše a dál na letiště.

Po víkendu se práce vrátí mezi křižovatky Akademika Bedrny a Buzulucká. Kompletní práce na okruhu budou dokončeny 19. září 2020. „V současné době zhotovitel projednává povolení na dokončovací práce, které by měly probíhat v termínu 24. 8. – 9. 9. 2020,“ vysvětluje mluvčí ŘSD. Rekonstrukce za 26,3 milionu korun je tak zhruba v polovině.

Není to jediná velká rekonstrukce ve městě

V Hradci Králové se oprava Gočárova okruhu sešla i ostatními projekty. Například v Kuklenách se v těchto dnech opravuje Pražská třída mezi podjezdem a křižovatkou s ulicí Za Škodovkou. Doprava je tady svedena do dvou jízdních pruhů. Po ránu a během odpolední špičky se v místě tvoří dlouhé kolony.

„Během léta probíhá každoročně velké množství oprav, nejvíce jich je samozřejmě v ulicích, jelikož intenzita provozu je zde o prázdninách nižší. Do konce srpna potrvají opravy komunikace v Pražské ulici, která ale i přes to zůstává průjezdná, dočasně byly pouze přesunuty zastávky MHD,“ říká primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Tyto rekonstrukce zajišťuje město, které pověřilo Technické služby Hradec Králové. Silnice prvních tříd opravuje stát. „Před rekonstrukcí Gočárova okruhu proběhla jednání na Odboru dopravy a silničního hospodářství, kterého se mimo jiných účastnili i zástupci města Hradce Králové,“ řekl mluvčí ŘSD.

I přes veškerá jednání se sešlo několik rekonstrukcí najednou. Řidiči v Hradci Králové tak musí minimálně do konce prázdnin počítat s komplikacemi. Na některých místech i se zdržením.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky doprava, Hradec Králové, ŘSD, Královéhradecký, kraj, rekonstrukce, omezení, objízdná, trasa, Gočárův, okruh, Kukleny, Pražská, třída, Akademika Bedrny, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Jičín, Pouchov, Alexandr Hrabálek, ŠKODA AUTO a.s., ODS, TECHNICKÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Gočárova okruhu o víkendu uzavře další křižovatku. Řidiči musí počítat s komplikacemi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.