Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Za pár měsíců v Jaroměři vznikne dálniční oddělení policie

Na úrovni Jaroměře by mohla končit dálnice D11 už na konci roku 2021. Tak je tomu alespoň podle posledních sdělení zástupců ředitelství silnic a dálnic. V následujících měsících proto vznikne v Jaroměři dálniční oddělení policie. Cílem je zachovat na novém úseku bezpečnost a plynulost silničního provozu. Na Náchodsku mimo jiné posílí i dopravní policie.

„V následujících měsících by mělo v Jaroměři vzniknout nové dálniční oddělení. Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje tak s předstihem reaguje na připravované otevření dalšího úseku dálnice D11 vedoucí z Hradce Králové k Jaroměři," řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

Od nové dálniční základny si policisté slibují efektivnější boj s pašeráky kradených luxusních aut. Přes Královéhradecký kraj vede jedna z tras, po které kurýři kradená auta převážejí ze západní Evropy do Polska.

„Stávající dopravní situaci v regionu toto řešení velmi prospěje a usnadní tak akceschopnost dopravním policistům jak v Náchodě, tak i Hradci Králové. Své opodstatnění bude mít rozhodně ještě před dokončením stavby dálnice do Jaroměře a v dalších letech směrem k hraničnímu přechodu Královec-Lubawka. Už nyní probíhají jednání o dislokaci uvedeného útvaru, jeho zřízení je tedy reálné ve velmi krátkém časovém horizontu,“ uvedl policejní prezident Jan Švejdar.

Dálnici D11 a silnici I/33 podle policie často využívají pro transport odcizených aut do zahraničí řidiči často pod vlivem alkoholu a drog. „Posílení výkonu služby v tomto úseku má i s ohledem na potírání této formy trestné činnosti svůj smysl," uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petr Petřík.

Nejbližší dálniční oddělení na D11 je v současné době v Pravech na Pardubicku.

Dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové a dále ke státní hranici s Polskem patří k nejdéle budovaným silničním stavbám v republice. Stát začal dálnici stavět v roce 1978 a od roku 2017 končí v Hradci Králové. Ve výstavbě jsou aktuálně dva úseky z Hradce Králové do Jaroměře.

Kromě dálničního oddělení má na Náchodsku posílit dopravní policie

Náchod totiž trápí dlouhodobě náročná dopravní situace. Proto se včera v Náchodě vedla diskuze o spolupráci Policie ČR a Městské policie v Náchodě. Krajský policejní ředitel Petr Petřík informoval náchodského starostu Jana Birkeho o navýšení počtu dopravních policistů na Náchodsku o celkem deset tabulkových míst.

Ohodnoť článek

Foto policie.cz

Štítky policie, dálniční oddělení, Jaroměř, D11, dálnice, dopravní policie, Hradec Králové, okres Náchod, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, Náchod, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pár měsíců v Jaroměři vznikne dálniční oddělení policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.