Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Náchodská nemocnice je zkolaudovaná. První pacienty začne ošetřovat na jaře příštího roku

Koncem minulého týdne získala rekonstruovaná nemocnice v Náchodě kolaudační souhlas. Na svých sociálních sítích o tom informoval náměstek Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar (TOP 09). Pokud půjde vše podle plánu, mohla by nová část nemocnice ošetřit první pacienty na začátku roku 2021.

Stavba za téměř 1,4 miliardy korun bez DPH začala v dubnu 2018, jde největší investiční projekt kraje.

„Ještě v režimu dodavatele se budou ladit, programovat, odzkušovat všechny systémy a subsystémy. To tedy znamená zkušební provoz bez pacientů,“ napsal náměstek na sociálních sítích. Samotná stavba dvou nových pavilonů za více než miliardu skončila na konci července. Nedávné obavy, že kvůli pandemii COVIDU-19 a nedostatku zahraničních pracovníků stavba nabere zpoždění, se tak nenaplnily.

„Nyní soutěžíme zdravotnickou techniku v hodnotě dalších 300 milionů korun, kam spadají například i plicní ventilátory," uvedl náměstek. Po ukončení zkušebního provozu se do nových prostor začnou přesouvat jednotlivá oddělení.

Do nových pavilonů se sestěhují oddělení z dolního areálu nemocnice. V novém pavilonu J bude lůžková část chirurgie, ortopedie či gynekologické ambulance. V pavilonu K například oddělení zobrazovacích metod, operační sály, ARO a JIP, porodnice, dětské oddělení.

Zkušební provoz potrvá zhruba půl roku

Nové nemocniční pavilony nyní čeká zkušební provoz. Ten bude trvat zhruba pět až šest měsíců. Se samotným zahájením ostrého provozu se počítá hned na začátku roku 2021. To však za předpokladu, že se během zmíněného zkušebního provozu neobjeví žádné komplikace.

Ohodnoť článek

Foto FB: David Línek

Štítky nemocnice, Náchod, kolaudace, zkušební, provoz, rekonstrukce, stavba, pavilon, zdravotnictví, holding, Královéhradecký, kraj, pacient, Aleš Cabicar, TOP 09, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Náchodská nemocnice je zkolaudovaná. První pacienty začne ošetřovat na jaře příštího roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.