Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Východní Čechy mají zasáhnout silné bouřky, výstraha platí od dnešního poledne

Tropické počasí má podle meteorologů pokračovat. Dnes naměříme v Královéhradeckém kraji až 31 stupňů Celsia. Od dnešního pravého poledne, navíc vzejde v platnost výstraha před silnými bouřkami, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav. Platit bude až do půlnoci.

Bouřky mohou být doprovázeny přívalovým deštěm. Ten může ojediněle rozvodnit i menší toky, hrozí zatopení podchodů, podjezdů, případně i sklepů. Vítr, který v bouřkách zesílí, může lámat větve stromů.

,,Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky," uvedli meteorologové. Při jízdě autem v bouřce snižte rychlost a jeďte velmi opatrně.  

Horké počasí sužuje Českou republiku již několikátým dnem. Tropické teploty nad 31 stupňů Celsia by měly ve východních Čechách vydržet do čtvrtka. Poté by se mělo objevit více oblačnosti, déšť a teploty klesnou. Ne ale o moc. V pátek, kdy by se měly opět objevit bouřky, naměříme 25 až 29 stupňů. Od soboty do pondělí budou nejvyšší teploty v rozmezí od 23 do 28 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, bouřky, meteorologové, Východní Čechy, Královéhradecký kraj, deště, vítr, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Východní Čechy mají zasáhnout silné bouřky, výstraha platí od dnešního poledne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.