Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice opraví střechu haly TJ Slavia. Stále usiluje o převedení budovy do svého vlastnictví

Budova je ve velmi špatném stavu už několik let. Podle vedení města je třeba neprodleně opravit střechu. Město tak ze svého rozpočtu vyčlenilo 482 tisíc korun. Za tyto peníze provede diagnostiku a posouzení nosné konstrukce, aby mohlo dojít k její opravě. Ještě předtím bude radnice usilovat o převzetí haly do svého majetku.

V loňském roce radnice přispěla částkou 11 milionů korun na novou palubovku v hale TJ Slavia.

„Technický stav odpovídá stáří budovy, která je neustále v provozu od počátku devadesátých let, v současnosti je nutná rekonstrukce především její střechy. Ta je v dezolátním stavu. Nikdo nedokáže odhadnout, jak dlouho vydrží.“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Samotnou rekonstrukci střechy řeší magistrát už několik let. Dál už ale čekat nejde, zní z radnice. Ještě před kompletní rekonstrukcí střechy je například nutné nechat upravit projektovou dokumentaci. Radnice proto oslovila filmu PEEM, která má posoudit nosnost konstrukce samotné haly.

Radnice usiluje o převedení haly do majetku města

Hradec Králové už delší dobu usiluje o to, aby se samotná hala stala majetkem města. Podle primátora je totiž nemožné investovat peníze do objektu, který není jejich. „Oddíl TJ Slavia bohužel nemá možnost opravy haly financovat,“ říká.

To by se mohlo povést v několika následující týdnech, možná měsících. Podle náměstkyně primátora Věry Pourové (ANO) je převod předjednán. „Všude panuje shoda, je třeba jen ladit detaily, tedy jaká forma převodu je nejlepší, čerpání možných dotací a podobně,“ doplnila.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Vodička

Štítky TJ Slavia, hala, Hradec Králové, oprava, rekonstrukce, střecha, sport, převod, majetek, investice, radnice, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice opraví střechu haly TJ Slavia. Stále usiluje o převedení budovy do svého vlastnictví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.