Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Počet případů koronaviru v Královéhradeckém kraji roste. Za týden přibylo 55 nemocných

V Královéhradeckém kraji nárůst případů koronaviru v uplynulém týdnu opět zrychlil. Od pátku 31. července přibylo 55 potvrzených případů nákazy COVIDU-19 na současných 359, předchozí týden činil přírůstek 41 případů. Před tím se týdenní nárůst potvrzených nákaz řadu týdnů držel pod 20 případy, vyplynulo z dat zveřejněných dnes ministerstvem zdravotnictví. Přibývá i provedených testů. Hradecký kraj i nadále patří k nejméně zasaženým regionům.

U drtivé většiny pacientů s covidem je průběh onemocnění mírný, v Královéhradeckém kraji také nebylo prokázáno komunitní šíření nákazy.

"Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové se dnes dopoledne léčili s COVIDEM-19 dva pacienti, jejich stav nebyl vážný a Hradce Králové byli převezeni z jiných regionů," řekl dnes náměstek ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl. Fakultní nemocnice je jediným zařízením v kraji, které nemocné s koronavirem léčí. První ze dvou hospitalizovaných se léčí od 21. července, druhý asi týden. Podle Tušla, pracovníci odběrové centra Fakultní nemocnice Hradec Králové prováděli tento týden v průměru 150 odběrů denně.

Přestože v Královéhradeckém kraji v posledních dnech počty potvrzených nákaz koronavirem rostou, region nadále patří v České republice k těm méně zasaženým. Za celou dobu pandemie kumulativně bylo v kraji zjištěno 359 potvrzených nákaz. Je to 65 případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Lépe na tom je už jen Jihočeský kraj, kdy bylo 59,9 případu nákazy na 100 tisíc obyvatel, vyplynulo z dnes zveřejněných dat ministerstva zdravotnictví.

Podle tzv. semaforu z 3. srpna, tedy mapy okresů hodnocených podle epidemiologické situace, bylo všech pět okresů Královéhradeckého kraje v bílé kategorii, tedy bez rizika. Semafor určující míru rizika ministerstvo aktualizuje jednou týdně, vždy k pondělku. Riziko nákazy je rozlišeno do čtyř barevných stupňů - bílé, zelené, žluté a červené.

Šíření koronaviru na krajském úřadě se neprokázalo ani po druhém testování

Šíření koronaviru na královéhradeckém krajském úřadě testy na COVID-19 provedené tento týden neprokázaly. Šlo u druhou vlnu testování. Koronavirus byl potvrzen u jednoho pracovníka krajského úřadu v pondělí 27. července odpoledne. Nenakazil se na úřadě.

Testy tento týden podstoupilo 14 zaměstnanců krajského úřadů z celkem 15, kteří přišli do kontaktu s nakaženým. "Všech 14 lidí, kteří prošli druhou vlnou testů, jsou negativní, tím jim karanténa končí. Testy probíhaly ve středu a ve čtvrtek. Zbývá provést testy u jednoho zaměstnance, mělo by to být začátkem příštího týdne. Ten je i nadále v karanténě," řekla mluvčí hejtmanství Sylvie Adamcová.

Podle ní žádné další případy COVIDU-19 v krajských zařízeních zjištěny nebyly.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Královéhradecký, kraj, statistika, případy, KHS, nemocnice, fakultní, COVID-19, semafor, nemoc, léto, týden, Královéhradecký kraj, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice Hradec Králové, krajský úřa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Wendlerova

A kolik přibylo jiných vážných nemoci napriklad rakovina autoimunitních onemocnění, epilepsií.....?

Neděle, 9. srpna 2020, 13:20Odpovědět

Počet případů koronaviru v Královéhradeckém kraji roste. Za týden přibylo 55 nemocných  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.