Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dnešní počasí láká k vodě. Přírodní koupaliště jsou podle hygieniků v pořádku

Voda v přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je vhodná ke koupání. Pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku musejí lidé počítat s horší průhledností vody pod jeden metr. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Hygienici zkontrolovali kvalitu vody také na vodní nádrži Rozkoš u České Skalice, na koupališti Dachova u Hořic a ve čtvrtek 30. července na koupalištích v Teplicích nad Metují, Pecce a Třebnouševsi. I tam je podle hygieniků voda vhodná ke koupání.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Na ostatních není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, kraj, kvalita, voda, koupání, léto, víkend, KHS, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Hořice, Česká Skalice, Teplice nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní počasí láká k vodě. Přírodní koupaliště jsou podle hygieniků v pořádku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.