Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj chce přestavět ubytovnu v Žacléři na domov pro seniory

Domov seniorů v Lamperticích by se mohl rozšířit o nová lůžka. Ty mají vzniknou ve dvou budovách bývalé ubytovny v Žacléři. Za jejich rekonstrukci je Královéhradecký kraj ochotný zaplatit 120 milionů korun.

Ve zrekonstruovaných budovách budou jednolůžkové i dvoulůžkové pokoje pro celkem 52 pacientů. Zařízení nabídne trvalá lůžka pro seniory se stařeckými demencemi a také dočasné odlehčovací pobyty pro seniory, o které je běžně postaráno doma rodinou.

Královéhradecký kraj počítal, že za rekonstrukci zaplatí zhruba 130 milionu korun bez DPH. Náklady si má rozdělit kraj samotné město Žacléř. To zaplatí venkovní prostory a rekonstrukci zpevněných ploch.

„O veřejnou zakázku se ucházelo sedm dodavatelů. Nejvýhodnější nabídku předložila společnost BAK v hodnotě 124,75 milionu korun bez DPH za obě součásti,“ říká radní Václav Řehoř (ODS).

Po dokončení výstavby v Žacléři zůstane provoz v Lamperticích zachován, dojde pouze k přesunu kuchyňského i prádelenského provozu do nového objektu v Žacléři.

Domov důchodců funguje v Lamperticích již od roku 1905 a původně sloužil pro vysloužilé horníky. V současnosti poskytuje ubytování 52 klientům.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky senior, domov, Žacléř, Trutnovsko, kraj, Královéhradecký, finance, rekonstrukce, rozšíření, kapacita, sociální, služba, Lampertice, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, ODS, ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce přestavět ubytovnu v Žacléři na domov pro seniory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.