Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ANKETA: Měli by lidé nosit ve vozech MHD roušky?

S přibývajícím počtem nakažených v Královéhradeckém kraji se opět otevírá otázka, za by nemělo být nošení roušek ve vozech MHD a linkových autobusech povinné. S letním počasím několika posledních dní je to pro některé cestující děsivá představa. Ne všechny vozy jsou totiž klimatizované.

„Dopravní podnik Hradec Králové má celkem 141 vozidel. Z toho jich je 49 vybaveno plnohodnotnou celosvazovou klimatizací,“ potvrdil ředitel podniku Zdeněk Abraham. V letošním roce chce Dopravní podnik dokoupit dalších pět klimatizovaných vozidel. Doplnění klimatizace do starších vozů však neplánuje.

„Nákup nových vozidel máme naplánovaný v rámci dlouhodobé obnovy vozového parku. Dalších šest vozidel, která budou opět vybavena klimatizací, chystáme nakoupit v příštím roce,“ doplňuje ředitel.

I přesto, že v Královéhradeckém kraji přibylo nejvíc nakažených od začátku července, patří náš region mezi nejbezpečnější v České republice. Stále častěji se však objevuje názor, zda bylo dobré roušky ve veřejné dopravě sundat. V horkých dnech sice mohou zpomalit šíření nemoci, nejsou však komfortní.

V posledních několika dnech teplota v Hradci Králové stoupala ke 30 stupňům. Podobné počasí můžeme očekávat v několika následujících dnech i o víkendu.

„Bezpečnost řidičů v podniku je řešena uzavřenou kabinou řidiče. Jedná se o vybavení proti napadení a agresivitě vůči řidiči, ale rovněž i bezpečnou zónu pro řidiče z hlediska ochrany proti různým virům. Tuto kabinu máme ve všech vozidlech,“ dodává Abraham.

Měli by lidé nosit ve vozech MHD roušky?

Celkem hlasovalo178 čtenářů

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vit Hassan

Štítky MHD, Hradec Králové, rouška, anketa, nemoc, šíření, opatření, autobus, cestující, koronavirus, COVID-19, Královéhradecký kraj, klimatizace, Česko, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Měli by lidé nosit ve vozech MHD roušky?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.