Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ČOI kontrolovala výrobky, které ničí životní prostředí. Královéhradecký kraj dopadl nejhůře

Česká obchodní inspekce kontrolovala zboží, které může ničit životní prostřední. Jde především o výrobky, které obsahují těkavé látky a organické sloučeniny. Jsou to například laky, barvy, ředidla, rozpouštědla nebo benzínové čističe. Královéhradecký a Pardubický kraj dopadli nejhůře. Pochybení se objevilo v rovných 50 procentech.

„Celkem ČOI provedla 156 kontrol a při 40 z nich bylo zjištěno porušení právních předpisů,“ řekl mluvčí ČOI Jiří Frölich. V Pardubickém a Královéhradeckém kraji to bylo pouze osm takových kontrol. Pochybení se však objevilo v rovné polovině z nich. Statisticky je tak tento region nejhorší v České republice.

Na pomyslném druhém místě žebříčku je Jihočeský kraj a Vysočina společně s Jihomoravským a Zlínským krajem. Zde bylo provedeno celkem 57 kontrol, pochybení bylo odhaleno v 33,3 procentech případů. Nejlépe je na tom Středočeský kraj a Praha.

Nejčastěji se jednalo o nepovolené množství zakázaných látek, popřípadě o jejich špatném označení na obalu. Česká obchodní inspekce tak rozdala celkem 32 pokut v celkové hodnotě 58.500 korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ČOI, kontrola, Královéhradecký, Pardubický, kraj, zboží, obchod, ovzduší, životní, prostředí, sprej, Česká obchodní inspekce, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Česko, Jihočeský kraj, Praha, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, Středočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI kontrolovala výrobky, které ničí životní prostředí. Královéhradecký kraj dopadl nejhůře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.