Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Malé knihovny v Královéhradeckém kraji dostanou šanci. A taky deset milionu korun

Životnost některých malých knihoven v Královéhradeckém kraji je na hraně. Utáhnout finančně náklady spojené s personálem, pronájmem budov a knižním fondem jsou někdy často nad síly jednotlivých institucí. Královéhradecký kraj tak rozdělí mezi šest malých knihoven v kraji celkem 10 milionu korun.

„Cílem regionálních funkcí knihoven je zajistit dostupnost a rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb ve všech místech České republiky, a tím i odstranění nežádoucích rozdílů v úrovni jejich poskytování,“ řekla Marina Berdychová (Východočeši), náměstkyně hejtmana. Za tyto peníze tak budou moct malé knihovny například nakoupit nové knihy.

Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové plní část regionálních funkcí sama, část přenáší prostřednictvím smluv na takzvané pověřené knihovny v Hradci Králové, Náchodě, Jičíně, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a v Kostelci nad Orlicí. Ty od roku 2005 udržuje v chodu Královéhradecký kraj.

Mezi šest těchto knihoven tak rozdělí deset milionu korun. Nejvíc dostane Knihovna města Hradec Králové, celkem 2,2 milionu korun. Nejméně pak Městská knihovna v Kostelci nad Orlicí. Pro ni rada kraje vyčlenila částku 600 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky knihovna, Královéhradecký, kraj, podpora, deset, milionu, korun, finance, dotace, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Východočeši, Česko, Kostelec nad Orlicí, Náchod, Jičín, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé knihovny v Královéhradeckém kraji dostanou šanci. A taky deset milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.