Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Jičínsku pátrala policie po ztracené houbařce. Nakonec jí našel psovod

V pondělí 27. července kolem oběda začala policie pátrat po ztracené seniorce na Jičínsku. Ta se v ranních hodinách vydala na sběr hub. Podle získaných zpráv šla žena lesní pěšinou do kopce směr Brada. Seniorka u sebe bohužel neměla mobilní telefon.

„Do pátrací akce v lesním terénu se zapojilo několik policejních hlídek včetně dvou policejních psovodů, kteří nakonec ženu vypátrali krátce po půl druhé odpoledne za lesem v obci Prachov,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná. Žena byla v pořádku a bez zranění.

V tomto případě tak měla seniorka štěstí. O víkendu policie pátral po starším muži na Černé hoře v Krkonoších. Našla ho po více než 24 hodinách bez známek života.

Se začínající houbařskou sezónou tak policie upozorňuje na opatrnost. Lidé mají do lesa chodit ideálně ve dvou, pokud možno s nabitým mobilním telefonem. „Mezi sebou pak průběžně udržujte kontakt a nezacházejte hluboko do lesů tam, kde to dobře neznáte,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky pátrání, policie, houbařka, seniorka, psovod, Jičínsko, Prachov, les, doporučení, okres Jičín, Lucie Konečná, Krkonoše, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku pátrala policie po ztracené houbařce. Nakonec jí našel psovod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.