Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tři nová lvíčata v Safari Parku ve Dvoře Králové jsou holky. Z porodního boxu jsou už venku

Ošetřovatelé v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem se konečně dostali k třem novým k lvíčatům. Během preventivní prohlídky se potvrdilo, že jde o tři samice. Všechny tři jsou zdravé a jejich matka Khalila se o ně nadále vzorně stará. Lvíčata již otevřela oči a pomalu začínají objevovat nejbližší okolí.

„První preventivní kontroly prokázaly, že všechna mláďata jsou samice, z nichž ta nejmenší projevuje z pohledu ošetřovatelů nevrlou povahu“, popisuje zoologický ředitel Safari Parku Dvůr Králové Jaroslav Hyjánek. Během preventivní prohlídky se nové přírůstky podařilo i zvážit. Nejlehčí má 2,34, nejtěžší 3,25 kilogramů.

Maminka si dcery ve velkém hlídá. Dokonce se rozhodla je přestěhovat z porodního boxu na jiné místo. Na tom nyní nemají ošetřovatelé možnost je sledovat. A to ani pomocí kamer.

„Khalila se ovšem i nadále projevuje jako výborná matka, a tak nemáme důvod k velkým obavám. Občasné kontroly z chodby toleruje bez potíží,“ dodává Hyjánek.

Lvice budou muset ze zahrady pryč

Mladé lvice v budoucnu ve Dvoře Králové nezůstanou. O jejich novém domově rozhodne koordinátor evropského chovu. Stane se tak ve chvíli, kdy se zcela osamostatní a budou se moci samy zapojit do reprodukce.

Kdy se mláďata vydají na dvorky pavilonu, záleží pouze na Khalile a lvíčatech samotných. Ošetřovatelé však odhadují, že k vidění by mohla být v září. Ve Lvím safari se nadále pohybuje zbytek dvorské smečky, provoz zůstává nezměněný

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari park Dvůr Králové nad Labem

Štítky ZOO, Safari Park, zvíře, lev, samice, kontrola, chovatel, Královéhradecký, kraj, Khalila, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři nová lvíčata v Safari Parku ve Dvoře Králové jsou holky. Z porodního boxu jsou už venku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.