Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Obcím v Královéhradeckém kraji propadlo na kaucích za rozkopání krajských silnic skoro 34 milionů korun

V posledních třech letech přišly obce a města v kraji na kaucích o 33,5 milionu korun za to, že nedokázaly uvést rozkopanou krajskou silnici po stavbě sítí do původního stavu. Peníze jako propadlé kauce dostala Správa silnic Královéhradeckého kraje.

„Při zavádění vratných kaucí nebylo naším cílem postihovat obce a města za to, že se pouští do investičních projektů. Na druhou stranu je zapotřebí nějakým způsobem chránit majetek Královéhradeckého kraje," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Červíček (ODS).

Když investor uvede silnici po uložení inženýrských sítí pod povrch krajské silnice do původního stavu, složenou částku získá postupně v plné výši zpět. Pokud se splní smluvní podmínky a silnice bude převzata, vrací se polovina kauce. Druhou polovinu získá po uplynutí záruční lhůty a odstranění případných závad.

Od října 2017 do letošního června uzavřela Správa silnic Královéhradeckého kraje s obcemi a městy 412 smluv s kaucí  ve výši 59 milionů korun. Inkasovaných 33,5 milionu korun připadalo na 265 smluv. To je v průměru 126.000 korun na jednu. Investorům bylo vráceno 8,9 milionu korun za 75 dokončených a převzatých staveb. Zbylé smlouvy ještě ukončeny nebyly.

Ohodnoť článek

Foto Michal Heřman

Štítky silnice, rozkopaná, kauce, Správa silnic, Královéhradecký kraj, původní stav, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obcím v Královéhradeckém kraji propadlo na kaucích za rozkopání krajských silnic skoro 34 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.