Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Po Českém ráji se proháněla čtyřkolka. Řidič najížděl na strážce CHKO

Minulý týden jeden ze strážců chráněné krajinné oblasti Českého ráje narazil na řidiče, který se uprostřed lesa proháněl na čtyřkolce. Ve chvíli, kdy po něm chtěl povolení k vjezdu, začal být agresivní a na strážce najíždět. Následně se řidič zalekl a ujel, to se podařilo natočit na mobilní telefon.

„Pracovník Správy CHKO jej zastavil, vyzval k předložení potřebné výjimky k vjezdu a občanského průkazu. Následovalo však přidání plynu a řidič začal na našeho kolegu opakovaně najíždět… To vše s vědomím, že se jedná o zaměstnance Správy CHKO,“ píše CHKO Český ráj na svých sociálních sítích.

Podle Správy CHKO Český ráj nejsou adrenalinové sporty v zakázané oblasti nic neobvyklého. Tento řidič se ve svém stroji proháněl v I. zóně ochrany. Na první pohled je vidět, že si ze situace vůbec nic nedělá.

„Video znázorňuje až úprk závodníka poté, co se dozvěděl, že náš kolega volá Policii ČR, které byla celá věc předána k dalšímu šetření,“ dodává na sociálních sítích CHKO. Samotní strážci danou situaci ve většině případů nemohou nikterak řešit. Než ale dorazí policie, adrenalinový nadšenci jsou většinou pryč.

Podobné situace nejsou nic neobvyklým ani v Krkonoších. Například letos v dubnu naháněli strážci správy Krkonošského národního parku skupinku lidí na sněžných skútrech. Plné ruce práci s nimi měla i samotná policie. „Projeli prakticky celé Krkonoše, rozjezdili ty nejcennější lokality národního parku. Hrubě narušili ochranu 1. zóny KRNAP a ohrožovali mimo jiné i hnízdiště sokola stěhovavého a zimoviště tetřívka obecného,“ řekl tenkrát ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Ohodnoť článek

Foto FB: CHKO Český ráj

Štítky video, CHKO, Český ráj, čtyřkolka, zóna, strážce, správce, chráněná krajinná oblast, Policie České republiky, Robin Böhnisch, Krkonoše, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po Českém ráji se proháněla čtyřkolka. Řidič najížděl na strážce CHKO  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.