Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Safari Park ve Dvoře zažil o tomto víkendu jednu z nejvyšších návštěvností od začátku roku

Zoo ve Dvoře Králové odstartovala o tomto víkendu Africký víkend. Návštěvníky přilákala africká kultura i gastronomie. Největší zájem byl o hudební a taneční vystoupení. Lákaly i bubenické workshopy. Sobotní návštěvnost byla rekordní. Dorazilo 6700 lidí.

„O tomto víkendu měl Safari Park Dvůr Králové jednu z nejvyšších návštěvností od začátku roku, v sobotu přišlo 6700 lidí. Tolik lidí během jediného dne jsme letos ještě neměli," řekla mluvčí safari parku Markéta Grúňová. Za včerejší den dorazilo 4738 lidí.

Hlavní program akce s názvem Africký víkend, začal v pátek 17. července v prostranství kolem Neumannovy vily, správní budovy zoo. Návštěvníci mohli vidět taneční a hudební vystoupení, v celém areálu pak africké umění na chůdách. Ve vesničce Tiebélé u výběhu slonů bylo možné ochutnat autentickou africkou kuchyni. Kdo chtěl, mohl se zapojit i do bubenických workshopů.

Dvorská zoo láká na letní program s africkou tématikou v různých podobách od roku 2014, buď pořádá festival nebo africké dny v různých formách.

„Letos to byl Africký víkend. Návštěvníci se ale s africkou kulturou mohou seznamovat celé léto prostřednictvím bubenických workshopů, autentických pokrmů, resp. výstav s africkou tematikou," řekla Grúňová.

Zoo ve Dvoře Králové patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve východních Čechách. Loni zvýšila návštěvnost o 6,5 procenta na 541.902 lidí, o rok dříve jejími branami prošlo 508.885 lidí. Letos se čeká kvůli pandemii koronaviru nižší číslo. Zoo byla více než měsíc uzavřena.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto safaripark.cz

Štítky safari park, Africký víkend, zoo, návštěvnost, rekord, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, kultura, gastronomie, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park ve Dvoře zažil o tomto víkendu jednu z nejvyšších návštěvností od začátku roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.