Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Po koupání v Dolcích u Trutnova by se lidé měli osprchovat

Rozbory vody odebrané v minulých dnech v koupacích oblastech v Královéhradeckém kraji prokázaly zhoršenou kvalitu vody na koupališti Dolce u Trutnova. Lidé by se po koupání měli osprchovat čistou vodou. V ostatních sledovaných přírodních a umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je podle rozborů voda vhodná ke koupání.

Hygienici 13. července zkontrolovali kvalitu vody ve Stříbrném rybníku na okraji Hradce Králové, na koupalištích Dachova u Hořic, Mladé Buky - Sejfy, Pecka, ve WAKE Parku v Plačicích u Hradce Králové, v přírodním koupališti Vrchlabí - Vejsplachy, na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem a také v Dolcích u Trutnova.

Minulý týden byla voda v pořádku podle odebraných vzorků ve všech přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji. Hygienici 7. června zkontrolovali kvalitu vody na vodní nádrži Rozkoš u České Skalice, na koupališti Dachova u Hořic, WAKE Parku v Plačicích u Hradce Králové, na koupalištích Včelné v Rychnově nad Kněžnou, Mladé Buky - Sejfy, Vejsplachy ve Vrchlabí a na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem. Odběry vody z 9. července potvrdily nezávadnost vody ke koupání i na koupalištích v Teplicích nad Metují, Sobotce, Mladějově - Zeleném údolí a Třebnouševsi.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Na ostatních není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto vyletnik.cz

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Trutnov, Dolce, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Hořice, Vrchlabí, Mladé Buky, Plačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po koupání v Dolcích u Trutnova by se lidé měli osprchovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.