Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čtvrtina restaurací a barů v kraji nalévá alkohol nezletilým. Došlápla si na ně Česká obchodní inspekce

Za první čtvrtletí roku 2020 kontrolovala Česká obchodní inspekce restaurace a bary v celé České republice. Zaměřila se především na prodej alkoholu a tabákových výrobků mladistvým. V Královéhradeckém a Pardubickém kraji porušilo zákon 38,5% kontrolovaných provozoven.

„V Pardubickém a Královéhradeckém kraji provedla Česká obchodní inspekce celkem 312 kontrol. Ve 120 případech odhalila pochybení,“ vysvětluje mluvčí ČOI Jiří Fröhlich. Královéhradecký kraj tak na pomyslném žebříčku dopadl ze všech regionů v České republice nejlépe.  

Nejhorší situace je v Plzeňském a Karlovarském kraji. Tady alkohol prodalo dětem 68 procent barmanů. Na druhé místě je Praha a Středočeský kraj, zde objevila Česká obchodní inspekce nedostatky u 63 procent provozoven. Pomyslnou třetí příčku má Olomoucky a Moravskoslezský kraj. Tady se nalévá dětem v 59,7 procentech podniků.

„Celorepublikově Česká obchodní inspekce uskutečnila od 2. ledna do 31. března 1.778 kontrol“ dodává mluvčí. Z tohoto počtu provozoven zákon porušilo 940 podniků. Celkově tak ČOI uložila 872 pokut za celkem 6,8 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ČOI, kontrola, alkohol, děti, 18, bar, restaurace, Královéhradecký, Pardubický, kraj, pokuta, zákon, Česká obchodní inspekce, Královéhradecký kraj, Česko, Pardubický kraj, Jiří Fröhlich, Praha, Karlovarský kraj, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtina restaurací a barů v kraji nalévá alkohol nezletilým. Došlápla si na ně Česká obchodní inspekce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.