Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkend ve znamení cyklistů pod vlivem alkoholu. Rekordmanka po nehodě nadýchala 2,5 promile

Policie se tento víkend v Královéhradeckém kraji zaměřila na alkohol u cyklistů. Od pátečního odpoledne až do neděle řešila devět lidí na kole, kteří nadýchali alkohol. Rekordmankou se stala sedmašedesátiletá žena přímo z Hradce Králové. Po nehodě ukázal alkohol tester 2,51 promile alkoholu v dechu.

Onou rekordmankou byla úplně první cyklistka, kterou policie musela řešit. „V prvním případě policisté vyjížděli v pátek v odpoledních hodinách k dopravní nehodě u kruhového objezdu Brněnská. Cyklistka tu spadla z kola, následně musela být předána do péče lékařů,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná.

I při druhé nehodě v Hradci Králové hrál hlavní roli alkohol. V půl osmé večer upadl v Sokolské ulici muž. Ten nadýchal 2,04 promile alkoholu v dechu. Za jeho chování a jízdu pod vlivem mu nyní hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun.

Stačí jedno pivo a náhoda

„Již při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu,“ upozorňuje Konečná. Na každého řidiče alkohol za volantem působí jinak. Někteří řidiči se dostanou do útlumu a přestanou reagovat na běžné podměty, jiným vystupňuje agresivita.

V celé České republice se od začátku prázdnin stalo 2.997 nehod. Čtyřiadvacet z nich skončilo smrtí. Ve 162 případech hrál hlavní roli alkohol.

Konkrétně v Královéhradeckém kraji se od 1. července stalo 134 dopravních nehod. Alkohol byl prokázán u šesti z nich. Jde tak o druhou nejčastější příčinu dopravních nehod. Na první místě je stále nedodržení maximální povolené rychlosti.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky cyklista, alkohol, policie, statistika, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, nehoda, akce, bezpečnostní, havárie, Královéhradecký kraj, Lucie Konečná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend ve znamení cyklistů pod vlivem alkoholu. Rekordmanka po nehodě nadýchala 2,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.