Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Stříbrňáku už se psi nevykoupou, v areálu smí být navíc pouze na vodítku

Na Stříbrném rybníku v Hradci Králové už je koupání pro psy pasé, je tu zákaz. Jelikož jde o přírodní koupaliště platí tu i určité podmínky, které stanovuje hygiena. Psi by se tu tedy neměli mezi lidmi koupat.

Jde o veřejný prostor, kde je zákaz psů. „Ubytovaní lidé tu se psy jsou a mohou být bez problémů v kempu. Psi ale nesmí do vody,“ říká ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán. Hygiena v tuto chvíli koupání psů nepovoluje. Pokud někdo bude chtít jít do restaurace v kempu se psem, který je na vodítku a není nebezpečný, je běžně vpuštěn.

Městské lesy rozhodně nechtějí pejskaře vyhánět, ale je potřeba dodržovat pravidla. Například nechodit mezi lidi k vodě a zamezit tomu, aby psi vykonávali potřeby u atrakcí pro děti.

Voda je stále vhodná ke koupání

Na Stříbrném rybníku v tuto chvíli sinice nejsou. „Voda se hodnotí podle toho, jestli vidíte do metru, nebo nad metr. Voda do Stříbrného rybníka přitéká z lesa a je obarvená hrabankou, je méně průhledná a podmínky jsou zhoršené pouze po vizuální stránce,“ říká Zerzán.  Voda není čirá, ale je zbarvená do hněda.

V tuto chvíli se v areálu dostavuje venkovní sociální zařízení. Finišují práce na venkovních sprchách. „Venkovní sprchy u restaurace, které obnovujeme budou zprovozněny do konce měsíce. Čekali jsme na stavební povolení,“ vysvětluje ředitel Městských lesů.

Chatky jsou téměř obsazené

V tuto chvíli jsou obsazené téměř všechny chatky. Stany z poloviny. Je tu i hodně lidí s karavany. „Karavanů je víc, než přípojek. Na příští sezónu se proto bude řešit i rozšíření elektrických přípojek,“ doplňuje Zerzán. Přípojky na elektřinu už chtějí dokonce i stanaři. Podle Zerzána jde o jakýsi boom. Stanařů je ale v současné doběv kempu méně a převažuj karavanisté. Vše se odvíjí od toho, jaké je počasí.

Lidé se mohou v areálu připojit zdarma k wi-fi, které je poměrně silné. „I chatky běží na satelitní televizní vysílání, uvnitř je nový kamerový systém. Po celém kempu bude wi-fi kamera, která se zprovozňuje i s pohledy a návštěvníci je uvidí na stránkách kempu," zakončuje Zerzán.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com; kempstribrnyrybnik.cz

Štítky pes, Stříbrný rybník, koupání, zákaz, restaurace, wi-fi, obsazenost, karavan, stan, rybník, Městské lesy Hradec Králové, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Stříbrňáku už se psi nevykoupou, v areálu smí být navíc pouze na vodítku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.