Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: 600 lidí se o víkendu vydalo na Sněžku pozorovat východ slunce

O víkendu se konal 44. roční tradičního nočního výstupu na Sněžku, toho se zúčastnilo 585 turistů. Všichni se tak vydali na padesátikilometrový pochod z Dolní Kalné, přes Černý Důl až na Vrchol Sněžky. Odtud se pak někteří vraceli do Špindlerova Mlýna. O letošní pochod byl rekordní zájem, zúčastnilo se ho o 101 lidí více než v minulém roce.

Nejstaršímu účastníkovi je 75 let, Emil Palgutov přijel z Dobrušky. Naopak nejmladší účastnici pochodu byla Kateřina Vejrová, té je teprve devět let. A nešlo pouze o České turisty. Například Richard Janák přijel na tento pochod až z východního Slovenska. Všichni tři rekordmani si vedle památečních listů, které dostali všichni účastníci dálkového pochodu, vysloužili také památeční pohár s motivem Sněžky.

Na pochod se vyšlo mezi pátou a osmou hodinou večerní už v pátek. „Chodím pravidelně, je to super zážitek a ta makačka za to stojí. Ten pohled na východ slunce z nejvyšší hory České republiky je nepopsatelný. To nepochopíte ani z fotky,“ řekl účastník pochodu Lukáš Peterka z Nové Paky.

Ohodnoť článek

Foto AC&C Public Relations

Štítky Sněžka, východ, slunce, víkend, pochod, rekord, hora, Krkonoše, příroda, tůra, sport, Špindlerův Mlýn, Dolní Kalná, Slovensko, Dobruška, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: 600 lidí se o víkendu vydalo na Sněžku pozorovat východ slunce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.