Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Náchodě bude jezdit i nadále senior taxi

Už brzy tomu bude rok, co mohou jezdit obyvatelé Náchoda starší 65 let a držitelé průkazek ZTP, ZTP/P starší 18 let, jezdit Městskou dopravou seniorů zvanou „senior taxi“. Každý měsíc se tímto způsobem svezou stovky lidí.

Služba „senior taxi“ se těší v Náchodě velké oblibě. V evidenci je přibližně 600 přihlášených a každý měsíc je odvezeno na požadované místo po Náchodě okolo sta lidí. Uskuteční se na 300 jízd.

Služba bude pokračovat i nadále a podmínky budou stejné jako loni. Město podepsalo novou smlouvu. V červenci si proto mohou lidé chodit vyzvednout na Městský úřad v Náchodě novou průkazku, která bude platit od srpna 2020 do července 2021.

Podmínky využití služby

Zóna I - Náchod, Babí u Náchoda, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí, Lipí u Náchoda
Zóna II - Jizbice u Náchoda, Dobrošov, Pavlišov

Průkazku na využití služby může získat každá fyzická osoba s trvalým pobytem v Náchodě a dosáhla věku nejméně 65 let. Případně ta, která dosáhla věku 18 let a vlastní průkaz ZTP, ZTP/P. Městská doprava seniorů Náchod je provozována na území města Náchoda včetně jeho příměstských částí. Ta jsou rozdělena do dvou zón:

Přepravné je stanoveno ve výši 25 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru v zóně I a 30 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru ze zóny II a obráceně. Každý měsíc je možné uskutečnit 8 jednosměrných jízd. Služba je k dispozici každý pracovní den v době od 7:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 22:00, v neděli a ve dnech státního svátku nebo pracovního volna od 8:00 do 17:00 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky senior taxi, Náchod, ZTP, ZTP/P, zóna I, zóna II, Babí, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí, Lipí, Jizbice, Dobrošov, Pavlišov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě bude jezdit i nadále senior taxi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.