Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dveře v hradeckém MHD už se od dnešního dne samy neotevírají, obnovují se noční linky

Dneškem končí v hradeckém MHD platnost mimořádných opatření v souvislosti s covidem-19. Kromě toho, že už není povinné nošení roušek se obnovuje samoobslužný systém ovládání dveří. Na Terminálu MHD už jsou k dispozici všechny služby.

Roušky v MHD nejsou povinné

Je na každém cestujícím, jestli si v MHD ochranné prostředky pro zakrytí dýchacích cest ponechá. Ode dneška nejsou roušky, respirátory a další ochranné prostředky povinné.

Samoobslužný systém obnoven

Při nástupu do MHD a výstupu z něj, už je potřeba stisknout tlačítko na otevírání dveří. Řidiči už je na každé zastávce automaticky otevírat nebudou. Nástup a výstup předními dveřmi po celý den a prodej jízdenek za hotové u řidiče, byl obnoven již 4. května.

Platí znovu i povinnost nastupovat předními dveřmi po 19. hodině v pracovní dny a po celý den o víkendech a svátcích a v dopravně připojených obcích. „Současně s tím je obnovena kontrola tarifního odbavení řidičem,“ je uvedeno na webu Dopravního podniku Hradec Králové. Cestující tak budou předkládat řidiči ke kontrole platný jízdní doklad.

Na terminálu hromadné dopravy jsou obnoveny služby

K dnešnímu dni už budou moci cestující získat v hale terminálu informace o MHD a zakoupit si jízdenky a papírové jízdní řády MHD. To stejné platí i o hale dálkové dopravy, kde je možné získat informace o meziměstské autobusové dopravě. Informace budou dostupné vždy v časech od 7.00 do 17.30. O víkendech a svátcích bude zavřeno.

Platí opět prázdninový jízdní řád

Prázdninový jízdní řád, byl zaveden od 23. března. Od 1. 7. plynule navazuje a platí i nadále. V jízdních řádech tedy musíme v pracovních dnech sledovat druhý sloupec nazvaný „Pracovní den-omezení dopravy MHD“. Tak tomu bude až do 31. 8. 2020.  

Znamená to, že nejsou v provozu školní linky. „Plánované zahájení provozu bude, v souladu s aktuální situací okolo koronavirové pandemie, od 1. 9. 2020,“ je na webu dopravního podniku.  Ode dneška jsou ale v provozu noční linky.

Školní jízdenky budou v prodeji ke konci srpna v běžném režimu

Pro bezproblémové zajištění zvýšeného prodeje školních jízdenek přejde provoz od 24.8.2020 na běžnou provozní dobu. Tedy od pondělí do pátku mezi 6.30 až 18. hodin.

Ohodnoť článek

Foto dpmhk.cz

Štítky MHD, Hradec Králové, Dopravní podnik, cestující, prázdninový provoz, informace, městská hromadná doprava, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dveře v hradeckém MHD už se od dnešního dne samy neotevírají, obnovují se noční linky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.