Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové rozšířili varování. Východní Čechy zasáhnou odpoledne silné bouře

Meteorologové vydali opět výstrahu. Celé Česko zasáhnou bouře s přívalovými dešti, krupobitím a silným větrem. Ve východních Čechách vzejde v platnost výstraha před velmi silnými bouřkami s úderem 15. hodiny a skončí až zítra ve 3. hodiny ráno. V části Moravy a Slezska hrozí povodně.

V části východních Čech a na severozápadě Moravy a Slezska mohou po bouřkách stoupat hladiny řek až na nejvyšší, tedy třetí povodňový stupeň.

Bouřky začnou postupovat od západu. Podle meteorologů hrozí v bouřkách rychlé rozvodnění menších toků, zatopení sklepů, pády stromů nebo úrazy bleskem. Vítr má při bouřkách dosahovat až rychlosti 90 kilometrů za hodinu a měli bychom zabezpečit okna, dveře nebo volně položené předměty na zahradách.

Výstraha před zvýšením hladin řek, platí mimo jiné pro Pardubický kraj a část Královéhradeckého kraje. Především na menších vodních tocích se hladiny mohou zvednout až na úroveň třetího povodňového stupně.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky počasí, déšť bouřky, silný vítr, meteorologové, povodně, řeky, stoupání, hladiny, bouřka, Východní Čechy, Morava, Slezsko, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové rozšířili varování. Východní Čechy zasáhnou odpoledne silné bouře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.