Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Velkých Svatoňovicích hořel rodinný dům, letos šlo už o stý požár v okrese Trutnov

Při včerejším zásahu u požáru rodinného domu ve Velkých Svatoňovicích, hasiči uchránili milionové hodnoty. V trutnovském okrese evidují hasiči v letošních statistikách rovných 100 požárů. Právě k tomu stému vyjížděli včera dopoledne do Svatoňovic. Co bylo příčinou požáru se zjišťuje.

Ještě před příjezdem hasičů se požár snažili uhasit obyvatelé domu pomocí zahradní hadice. Majitel domu se nadýchal kouře a musel být odvezen k ošetření do zdravotnického zařízení.

Na místě byl průzkumem zjištěn intenzivní požár vnitřního vybavení podkrovního pokoje rodinného domu. Povolané jednotky požár rychle lokalizovaly, čímž zamezily jeho šíření do dalších pokojů podkroví včetně chodby, půdního prostoru a střešní konstrukce domu, včetně střechy sousedního domu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Následně se musela zasažená konstrukce rozebrat. Požár byl zlikvidován po necelých dvou hodinách. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Proč oheň vypukl je předmětem vyšetřování. „Vyšetřovatel hasičů si povolal na požářiště i specialistu v oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, “ říká mluvčí.

Poté, co dům vyšetřovatel opustil, pomáhali místní hasiči s vyklízením zasažených prostor a úklidem poničeného vybavení domu. Škoda po požáru je odhadnuta předběžně na 600 tisíc korun. Hasičům se ale podařilo uchránit hodnoty představující asi 4 miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, požár, Velké Svatoňovice, škoda, příčina, rodinný dům, dům, Trutnov, Svatoňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velkých Svatoňovicích hořel rodinný dům, letos šlo už o stý požár v okrese Trutnov  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.