Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Připomeňte si povodně v roce 1997. Centrum Hradce Králové bylo pod vodou

V roce 1997 zasáhla Hradec Králové jedna z největších povodní historie. Nejednalo se však pouze o krajskou metropoli, voda zaplavila i několik dalších měst po celých východních Čechách. Během prvních čtyř dnů letních prázdnin v Orlických horách a Krkonoších spadlo celkem 260 milimetrů srážek.

Největší škody déšť napáchal v Hradci Králové kolem fotbalového stadionu. Kvůli protržené hrázi na řece Orlici voda zaplavila prakticky celou hrací plochu. Stadion tak připomínal spíše plovárnu. Oprava hráze trvala zhruba 10 hodin.

Během povodní muselo být evakuováno několik desítek lidí. Šlo především o oblasti kolem Trutnova, Náhoda a Rychnova nad Kněžnou. O evakuaci se tenkrát uvažovalo i ve věznici v Hradci Králové.

Hradec Králové po těchto povodních přehodnotil svoje protipovodňová opatření. To mezi roky 1999 až 2006 postupně modernizoval. Mezi největší změny patřilo například navýšení hrází na Labi a Orlici. Povodně v červenci roku 1997 byly největší od roku 1872.

Ohodnoť článek

Foto Kotlant Frigo

Štítky povodně, 1997, video, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, voda, škoda, stadion, povodeň, Krkonoše, Orlické hory, Východní Čechy, Orlice, Trutnov, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Připomeňte si povodně v roce 1997. Centrum Hradce Králové bylo pod vodou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.