Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letos se skákat nebude. Závody Highjump pořadatel zrušil, místo toho vyhlásil sbírku

21. ročník závodů Highjump se měl konat na přelomu července a srpna v lomu v Hřiměždicích u Příbrami letos neproběhnou. Letos se však organizátoři rozhodli akci zrušit. Hlavním důvodem je podle jejich informací nejasná situace okolo uvolňování opatření kolem COVID-19. Vyhlásili tak alespoň sbírku na údržbu lomu.

„Po jednání se zastupiteli obce, musíme pro tento rok závody odpískat. Důvody jsou jednoduché. Asi nemá cenu vysvětlovat okolnosti týkající se pandemické krize, o které už asi nikdo z nás nechce více slyšet, protože o ní bylo řečeno již vše,“ vysvětlují organizátoři na svém webu. Pro zrušení bylo i samotné zastupitelstvo Hřiměždic.

Stovky lidí tak aktuálně bude řešit otázku vstupenek na letošní ročník. Organizátoři akce nabádají fanoušky závodů, aby si je nechali. „Velmi nám v této nelehké situaci pomůžete, pokud si je ponecháte. Zakoupené vstupenky budou platit na příští ročník HIGHJUMPu, který se bude konat v termínu 30.7.-31.7.2021,“ doplňují.

Sbírka na údržbu lomu

Organizátorům dělá starost stav lomu. Pořadatelé ho udržují prakticky celý rok – od čištění vody, přes úpravu okolí až například k péči o skály kolem vody. „To se ale neděje zadarmo a musíme na toto vynaložit finanční prostředky,“ doplňují organizátoři.

Finanční prostředky na údržbu lomu ročně chodí ze zisků samotné akce, letos tak budou peníze chybět. Proto vznikla sbírka, kde se pokusí tyto peníze získat od dobrovolníků a fanoušků akce. Cílem je vybrat zhruba 120 tisíc korun.

„Jak dál? Naše nápady a vize přesouváme na příští rok a již začínáme pracovat na přípravách. Budeme se na Vás těšit za rok a budeme rádi, když si udržíme vaši přízeň,“ píšou organizátoři.

Ohodnoť článek

Foto Martin Zvoníček

Štítky Highjump, sport, voda, lom, akce, léto, koronavirus, organizátor, zrušení, vstupenky, sbírka, údržba, Hřiměždice, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos se skákat nebude. Závody Highjump pořadatel zrušil, místo toho vyhlásil sbírku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.