Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za informační systém pro nemocnice zaplatí Královéhradecký kraj 57 milionů korun

Servery a datová úložiště pro nový nemocniční informační systém nemocnic Královéhradeckého kraje dodá za 57 milionů korun bez DPH firma Autocont. Již loni kraj vybral dodavatele softwaru, který za 31,3 milionu korun bez DPH vytvoří firma ICZ. Závěrečnou fází projektu NIS, jehož celková hodnota je téměř 100 milionů korun, bude tendr na dodávku počítačů pro koncové uživatele v nemocnicích, uvedlo dnes hejtmanství.

Jednotný systém by měl do konce roku 2022 nemocnice propojit a zlepšit a zrychlit přístup lékařů k údajům o pacientech. Měl by také zlepšit vyhodnocování dat z jednotlivých nemocnic. Většinu výdajů pokryje evropská dotace. V soutěži na servery a datová úložiště byly dvě firmy, vítězný Autocont zajistí i servis zařízení.

"Samotné zapojení systému zahájíme v jičínské nemocnici v létě letošního roku," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09). Krajské oblastní nemocnice jsou v Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá také nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Každá krajská nemocnice má vlastní informační systém. Podle kraje jde o zastaralé systémy, které nemají potřebnou podporu a jejich další údržba je komplikovaná a finančně náročná.

Nový nemocniční informační systém asi za 70 milionů korun pořizuje i státní Fakultní nemocnice Hradec Králové. Nejpozději do dvou let by jej měla nemocnici dodat společnost STAPRO. Současný nemocniční informační systém funguje v nemocnici od roku 1996 a požadavkům moderní medicíny již nevyhovuje. Na nový systém nemocnice získala dotaci z evropských fondů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, správa, internet, firmy, Královéhradecký kraj, nákup, milion, informační systém, AutoCont, Aleš Cabicar, TOP 09, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Stapro, Trutnov, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za  informační systém pro nemocnice zaplatí Královéhradecký kraj 57 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.