Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zítra se změní jízdní řády vlaků a autobusů. Novinkou bude nový autobusový spoj

Od neděle 14. června začne v Královéhradeckém kraji platit nový jízdní řád pro autobusové i vlakové spoje. Nejvýznamnější změnou bude pravděpodobně zavedení nového autobusového spoje z Hradce Králové do Pece pod Sněžkou a prodloužení trasy spěšného vlaku Dobrošov do Pardubic, či zavedení spěšného vlaku do Krkonoš a nové spoje mezi Náchodem a Dobruškou.

Tento nový spoj pojedeš vždy každou sobotu od 20. června do 30. září v 08:30 z Hradce Králové, přes Jaroměř až do Krkonoš. Spoj zastaví u lanovky v Janských Lázních, v Peci pod Sněžkou a dojede až na hřeben k Pomezním boudám, odkud se vydá v odpoledních hodinách zpět do Hradce Králové.

„Oba spoje zajistíme bezbariérovým autobusem pro handicapované občany, protože z jednotlivých zastávek vedou bezbariérové turistické trasy například do Obřího dolu či Antonínova údolí,“ dodal náměstek. Další dva bezbariérové sobotní spoje pojedou i mezi Malou Úpou a Pecí pod Sněžkou.

V pracovní dny v červenci a srpnu také pojede přímý spoj z Hradce Králové přes Trutnov do Pece pod Sněžkou a z Pece pod Sněžkou přes Janské Lázně a Trutnov do Hradce Králové.

Novinky nás čekají i na trati

Od zítřejšího dne narazíme na výrazné novinky i na trati. „Cestující oblíbeného spěšného vlaku Dobrošov určitě potěšíme prodloužením jeho cesty až do Pardubic. Další pozitivní změnou je nový spěšný vlak do turistické oblasti východních Krkonoš a nové odpolední vlaky mezi Náchodem a Dobruškou,“ doplňuje.

Další změny nastanou například ve spojích z Pardubic přes Hradec Králové do Jaroměře, na trase z krajské metropole do Jičína a Trutnova anebo na trati ze Staré Paky do Lomnice nad Popelkou.

Všechny aktuální jízdní řády naleznete na webech dopravních společností a v mobilní aplikaci IDOS.

Ohodnoť článek

Foto KORID LK | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky jízdní, řád, doprava, vlak, autobus, Královéhradecký kraj, novinka, Hradec Králové, jízdní řád, Pec pod Sněžkou, Pardubice, Krkonoše, Náchod, Dobruška, Dobrošov, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se změní jízdní řády vlaků a autobusů. Novinkou bude nový autobusový spoj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.