Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z Hradce Králové pomáhají při povodních v Olomouckém kraji

Čtyři družstva dobrovolných hasičů vyrazilo na pomoc do Olomouckého kraje dnes ráno. Pomáhat budou v místech, které byly zasaženy povodněmi. Konkrétně vyjelo 18 hasičů do obcí Šumvald a Oskava.

„Čtyřmi cisternovými automobilními stříkačkami a čtyřmi dopravními automobily vybavenými speciálními technickými prostředky vyrazilo osmnáct členů jednotek dobrovolných hasičů Hradec Králové do oblastí postižených povodněmi,“ potvrdil primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Úkolem hasičů bude hlavně pomáhat místním obyvatelům s likvidací následků povodní. Na některých místech museli být lidé během povodní evakuováni. Zatopených bylo několik desítek domů. Voda zničila i zaparkovaná auta nebo silnice.

"Budeme pokračovat v pracích, jako je čištění komunikace, čištění koryt řek, odstraňování velkého množství naplavenin. Čekáme, jak opadne voda, což je po noci pozitivní. Vodu tak budeme moci čerpat nejen z domů, ale i ze sklepů. Zajišťujeme také vysoušeče, ale i prostředky na úklid včetně dezinfekce," uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Přívalové deště zasáhly v neděli hlavně oblast Uničova a Šumpersko. Mezi nejpostiženější obce patří Šumvald a jeho místní část Břevenec, Uničov a jeho místní část Dolní Sukolom, Oskava a Dlouhá Loučka, kde voda mnohde dosahovala přes metr vysoko.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky povodně, dobrovolní hasiči, Hradec Králové, Olomoucký kraj, pomoc, lidé, voda, déšť, počasí, meteorologové, povodeň, Oskava, Šumvald, Alexandr Hrabálek, ODS, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z Hradce Králové pomáhají při povodních v Olomouckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.