Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Během května na silnicích zemřelo 37 lidí. To je nejméně za posledních 15 let

Během května zahynulo při dopravních nehodách v Česku podle předběžných statistik zatím 37 lidí, z toho čtyři přišli o život během dneška. Obětí je o čtyři méně než za loňský květen. Od začátku letošního roku ale zemřelo na českých silnicích více lidí než za stejné období loni, i když nehod celkově ubylo. V roce 2019 zahynulo v prvních pěti měsících roku 175 lidí, kdežto letos je obětí dopravních nehod 180.

„Do sobotní půlnoci zemřelo při nehodách 33 lidí,“ řekl ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Z toho bylo 13 řidičů osobních aut, šest motocyklistů, tři cyklisté a pět chodců. Bilanci zhoršila včerejší dopolední tragická nehoda u Černožic na Královéhradecku, při níž zemřeli tři lidé a těžce se zranilo dítě.

Oficiální statistiky zveřejní policie zhruba za týden. Čísla se mohou ještě změnit po vyhodnocení soudních pitev a dalších okolností nehod, dodal Zlý.

Nejtragičtějším dnem končícího měsíce je zatím dnešek společně s 23. květnem, kdy podle denních statistik dopravních nehod přišli o život čtyři lidé. První a třetí májový den zahynuly na silnicích shodně tři osoby.

Příčinou většiny dopravních nehod bylo stejně jako v předchozích měsících nevěnování se řízení, nepřizpůsobení jízdy okolnostem nebo stavu vozovky či jízda v protisměru.

Provoz na tuzemských silnicích byl od 12. března po zavedení nouzového stavu kvůli šíření koronaviru několik týdnů výrazně slabší, citelně ubylo i kolizí. Počet vážných a smrtelných nehod ale neklesl. Česku se stále nedaří výrazněji snižovat počet obětí dopravních nehod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky dopravní nehody, statistiky, smrt, silnice, doprava, policie, řidič, dopravní nehoda, havárie, Česko, Královéhradecký kraj, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během května na silnicích zemřelo 37 lidí. To je nejméně za posledních 15 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.