Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Krkonoších začínají jezdit další lanovky. Dnes se dostanete na Pláně, v sobotu na Medvědín

Ve středních a východních Krkonoších vlekaři postupně rozšiřují provoz lanovek. Dnes zahájí provoz v letní sezoně šestisedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně. V sobotu se do denního provozu rozjedou kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu a čtyřsedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. V trvalém provozu je zatím ve středních a východních Krkonoších jen lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku, a to od 1. května.

Lanovky na Medvědín a na Černou horu zatím jezdily jen o víkendech, od soboty pojedou denně. Lanovka na Pláně pojede ode dneška do neděle, kdy bude po všechny tři dny poprvé v sezoně otevřen bikepark ve Svatém Petru. V červnu pak bude lanovka na Pláně jezdit o víkendech. Pouze o víkendech je ještě v provozu lanovka z Herlíkovic u Vrchlabí na Žalý.

Z dalších lanovek v Krkonoších se lanovka z Velké Úpy na Portášky, která turisty vyváží k herní krajině Pecka, poprvé rozjede o víkendu 6. a 7. června. Lanovka z Pece pod Sněžkou k rozhledně na Hnědém vrchu zahájí letní sezonu 1. července.

Pohyb turistů po hřebenech Krkonoš po červeně značené Cestě česko-polského přátelství je kvůli uzavření hranic nadále omezený. Cesta na řadě míst překračuje hranici. Turisté se tak kvůli tomu například nedostanou na Sněžku směrem od Luční boudy a směrem z Obřího dolu. Nelze ani jít po Cestě česko-polského přátelství od Špindlerovky ke Sněžce, kolem Vysokého kola.

Autoři | Foto hkregion.cz

Štítky lanovky, Krkonoše, Špindlerův Mlýn, Medvědín, Pláně, turistika, letní sezóna, víkend, provoz, lanová dráha, Sněžka, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Janské Lázně, Portášovy Boudy, Špindlerova bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších začínají jezdit další lanovky. Dnes se dostanete na Pláně, v sobotu na Medvědín  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.