Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva nezletilé chlapce v Hradci Králové předala policie rodičům. Jeden nadýchal přes čtyři promile

První mladík, ke kterému policie jela na jedno ze sídlišť v Hradci Králové nadýchal 2,28 promile. Druhý na tom byl o něco hůř, v dechu mu bylo naměřeno dokonce 4,3 promile. Ani jeden naštěstí nepotřeboval lékařskou pomoc, strážící je tak předali rodičům.

„První ležel na zemi uprostřed velkého hradeckého sídliště. Oznamovatel měl obavy o jeho zdraví. Vyslaná hlídka zjistila, že to mladík pouze přehnal s alkoholem a zdravotní problémy nemá,“ vysvětlila mluvčí Městské policie Hradec Králové Simona Pacltová.

Chlapcovi dělala problém komunikace. Nakonec se ale strážníkům povedlo získat kontakt na rodiče. „Strážníci je informovali o události a požádali o synovo převzetí do péče,“ dodává mluvčí.

Druhý nezletilí hoch seděl na lavičce se svým kolem. „Podle oznamovatele se choval podezřele,“ vysvětlila Pacltová. Hned při kontrole bylo jasně vidět, že je opilý. Při dechové zkoušeče se ukázalo, že jde pravděpodobně o nezletilého rekordmana.

„Dechová zkouška mu prokázala 4,3 promile alkoholu. Přes značně vysokou hladinu alkoholu muž ovládal své jednání, proto postačilo, že si ho do péče převzala matka, a tak nemusel noc strávit na záchytce,“ dodává mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, nezletilé, party, Hradec Králové, strážník, policie, městská policie, rodiče, promile, rekord, sídliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva nezletilé chlapce v Hradci Králové předala policie rodičům. Jeden nadýchal přes čtyři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.