Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Trutnově řeší policie častěji roušky než dopravní přestupky. Většinou zbytečně

V posledních několika dnech řeší Městská policie Trutnov víc „nenošičů“ roušek a shlukování osob než například dopravních přestupků. Telefonických oznámení přijímají několik denně. Ještě před vypuknutím COVIDU-19 řešili strážníci převážně špatné parkování.

„Muž v Poříčí nakládal před vlastním domem věci na auto a neměl na ústech roušku. Někdo to oznámil a naše hlídka k tomu musela vyjet. Když k němu přijela a připomněla mu roušku, omluvil se. Neuvědomil si, že je venku a hned si ji nasadil. Celou dobu ji měl na krku,“ řekl pro portál Trutnovinky velitel trutnovské městské policie Radek Svoboda.

Samotní strážníci ale i město tak prosí obyvatelé Trutnova, aby nenutili vyjíždět strážníky k podobným banalitám. Kromě roušek často lidé volají i ohledně shlukování. Jedna stížnost přišla například na zhruba dvacet dětí, které bez roušek hráli fotbal. „Nenuťte našeho operačního, aby vyslal na místo hlídku. Kvůli jednomu takovému člověku je to absolutně zbytečné,“ požádal Svoboda Trutnovany.

Případu je dokonce víc než například přestupků. Těch v době pandemie ubylo. „Taky si někdy vymýšleli. Stačilo, aby pošťák na chvíli zastavil jedním kolem na chodníku, a už nás volali,“ připomněl Svoboda.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Trutnovinky

Štítky roušky, shlukování, policie, městská policie, Trutnov, žádost, dopravní přestupek, rouška, Radek Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově řeší policie častěji roušky než dopravní přestupky. Většinou zbytečně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.