Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po ukončení nouzového stavu přestane stát zásobovat kraj ochrannými prostředky. Je třeba vytvořit vlastní zásobu

Podle aktuálních informací to vypadá, že nouzový stav v České republice skončí v neděli 17. května. S ním však skončí i centrální zásobování Královéhradeckého kraje ochrannými prostředky. Vedení kraje tak musí vymyslet, jak tento výpadek kompenzovat.

Doteď kraj nakoupil prostředky za 58 milionů korun, které rozdělil mezi své organizace. „Vládou vyhlášený nouzový stav nám dával možnost zásobovat i ty organizace, které krajská samospráva nezřizuje. To v neděli skončí. Pokud si ale představíme nejčernější scénář, může nás další vlna koronaviru zasáhnout znovu a v ještě větší míře,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD)

Královéhradecký kraj tak vytváří rezervu ochranných pomůcek. V případě potřeby se zásoba využije a materiál se rozdělí na potřebná místa. „V podstatě jde o krajské hmotné rezervy strategických zásob,“ dodává Štěpán.

Do Královéhradeckého kraje se zatím dostalo téměř 600 tisíc respirátorů, 2,3 milionu ústenek, 100 tisíc litrů dezinfekce, 105 tisíc ochranných plášťů a další materiál. Část si Královéhradecký kraj nakoupil, část poskytl stát. „Většina tohoto materiálu šla záchranné službě, do krajských nemocnic a do zařízení poskytujících sociální služby,“ napsala mluvčí kraje Sylvie Velčovská.

V dubnu stál Královéhradecký kraj boj s koronavirem 210 milionů korun. Nejdražší byl nákup respirátorů za 30 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky roušky, respirátory, Královéhradecký kraj, nouzový stav, zásobování, materiál, zdravotní pomůcky, nákup, ochranná pomůcka, Česko, Jiří Štěpán, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po ukončení nouzového stavu přestane stát zásobovat kraj ochrannými prostředky. Je třeba vytvořit vlastní zásobu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.